default-image

Είναι το μέγεθος της ευκαιρίας που ανυψώνει τον στόχο

Ποδόσφαιρο
Είναι το μέγεθος της ευκαιρίας που ανυψώνει τον στόχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα ψαλίδια είναι ένα είδος εκτέλεσης πολύ ωραίο οπτικά. Έτσι όπως έγινε η φάση, ο Ρονάλντο σήκωσε το σώμα του τουλάχιστον ένα μέτρο από το έδαφος. Όλη αυτή την ομορφιά μπορεί να τη δώσει ένας που γεννιέται γκολτζής . Είναι έμφυτο».

 Ήταν το καλύτερο γκολ που σημειώθηκε ποτέ στο Champions League, το γκολ - ψαλίδι που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά της Γιουβέντους; Το ερώτημα πλανάται παγκοσμίως βασανιστικά βάζοντας διλήμματα σε ειδικούς και απλούς φιλάθλους, με τις συγκρίσεις να πέφτουν κυρίως με τον προπονητή του Ζινεντίν Ζιντάν!

Το  αριστερό σουτ του Ζιντάν εναντίον της Μπάγερν Λεβερκούζεν στο "Χάμπντεν Παρκ" στον τελικό του 2002 δείχνει στα μάτια να υπερέχει από την προσπάθεια του Ρονάλντο, με κύριο επιχείρημα ότι η μπάλα ήλθε σχεδόν κάθετα από μπαλιά του Ρομπέρτο Κάρλος κάτι που σημαίνει ότι τα επίπεδα τεχνικής που χρειαζόταν ήταν - όπως σχολιάζεται - ακόμα πιο απαιτητικά.

Είναι δύσκολο να ξεφύγεις από την ενέργεια του Ζιντάν στον τελικό του 2002, γιατί όλο αυτό συνέβη σε «νεκρό χρόνο» όπως έφυγε η μπάλα σε συνδυασμό με την ισορροπία του παίκτη και την δύναμη του σουτ στην όμορφη εκτέλεση.

Ακόμη και οι άλλες περιπτώσεις όπως η ντρίμπλα του Μέσι στην άμυνα της Ρεάλ  στο ημιτελικό το 2010 στο "Μπερναμπέου" ή  το άγριο φινίρισμα του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα εναντίον της Άρσεναλ στο "Γουέμπλεϊ" το 1999 ή το ελεύθερο λάκτισμα του Ρόναλντ Κούμαν, στο ίδιο γήπεδο όπου κέρδισε το τρόπαιο για πρώτη φορά με την  Μπαρτσελόνα το 1992 ήταν απλά ξεχωριστές μαγευτικές φάσεις…

Όπως σημειώνουν ειδικοί αναλυτές στην "Dailymail", για το θέμα "ποιο από τα δυο" και... αυτό κρατάμε: "Είναι το μέγεθος της ευκαιρίας που ανυψώνει το στόχο. Γι 'αυτό και το γκολ του Ζιντάν ήταν το  καλύτερο"!

Μάλλον σοβαρά… το αστείο!

Ίσως το σχόλιο που έκανε μετά το ματς ο ίδιος ο Ζιντάν να είχε αντίκρισμα σοβαρολογώντας: «Ποιο είναι καλύτερο γκολ, ανάμεσα στο δικό του και σε εκείνο που σημείωσα εγώ απέναντι στην Λεβερκούζεν; Σίγουρα το δικό μου», είπε αστειευόμενος για να επισημάνει «Ο Κριστιάνο είναι ιδιαίτερος. Αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά στο Champions League, έχει πάντα μία μεγάλη επιθυμία να κάνει σπουδαία πράγματα, δεν είναι ποτέ κουρασμένος να κάνει ό,τι κάνει, ενώ πάντα υπάρχει η μεγάλη ποιότητα του»

Η… αντίδραση του Ιμπραϊμοβιτς!

Ήλθε όμως και το σχόλιο από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, που ναι μεν υποκλίθηκε στη χάρη του γκολ, όμως απαίτησε διόδια υπέρ του δικού του καλύτερου γκολ!

    «Ήταν ένα όμορφο γκολ, αλλά τώρα, πρέπει να δοκιμάσει να το κάνει από τα 40 μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά , υπενθυμίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το καταπληκτικό ψαλιδάκι που έβαλε στον αγώνα με την Αγγλία, το 2012, ευρισκόμενος περίπου 40 μέτρα μακριά από την εστία.

Από την ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία δώσαμε μεγαλύτερη σημασία σε όσα σχολίασε ο εξπέρ του είδους Νίκος Αναστόπουλος, που μαζί με τον Αλέκο Αλεξανδρή είχαν διακριθεί στην καριέρα τους.

Ο "Αλενατόρε" εξηγεί

«Τα ψαλίδια είναι ένα είδος εκτέλεσης πολύ ωραίο οπτικά. Έτσι όπως έγινε η φάση, ο Ρονάλντο σήκωσε το σώμα του τουλάχιστον ένα μέτρο από το έδαφος. Όλη αυτή την ομορφιά μπορεί να τη δώσει ένας γκολτζής που γεννιέται. Είναι έμφυτο. Ο γκολτζής κάθε φορά σκοράρει με έναν τρόπο διαφορετικό και ξεχωριστό. Κάτι που δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε παίκτης».

Ο «Αλενατόρε ανέλυσε και το αν η παρουσία του Ρονάλντο περισσότερο μέσα στην περιοχή παρατείνει την καριέρα του: «Όσο μεγαλώνει, γιατί είναι πλέον και στα 33, είναι φυσιολογικό να παίζει περισσότερο στην περιοχή. Όταν παίζεις στις πτέρυγες έχεις περισσότερη κούραση γιατί πρέπει και να αμυνθείς. Όταν κλίνεις προς τον σέντερ φορ, δεν έχεις τόση κούραση. Τα μπακ και οι εξτρέμ τελειώνουν την καριέρα τους νωρίτερα από έναν σέντερ φορ. Όταν ένας παίκτης με όλες αυτές τις ικανότητες του Ρονάλντο φτάνει στην περιοχή είναι κίνδυνος-θάνατος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News