default-image

Τελικό με Γιουβέντους η Μίλαν του Γκατούζο!

Ποδόσφαιρο
Τελικό με Γιουβέντους η Μίλαν του Γκατούζο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια χρονιά που ξεκίνησε πολύ άσχημα, εξελίσσεται υπέροχα για την αναμορφωμένη Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο.

Κερδίζοντας το βράδυ της Τετάρτης με 4-5 στα πέναλτι της Λάτσιο προκρίθηκαν στον τελικό του Coppa Italia, εκεί όπου θα διεκδικήσουν την κούπα με αντίπαλο τη Γιουβέντους.

Ήρωας για την ομάδα του ιταλικού Βορρά, ποιος άλλος, ο απίστευτος Τζίτζι Ντοναρούμα, που «απάντησε» και στις δύο αποκρούσεις του, επίσης εξαιρετικού, Θωμά Στρακόσια, κρατώντας τη Μίλαν στο… κόλπο, για να έρθει ο Λουίς Φελίπε να στείλει την μπάλα στην… εξέδρα στο 7ο πέναλτι και ο Αλέσιο Ρομανιόλι να ευστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι, «κλείνοντας» το ραντεβού με τη «Γηραιά Κυρία», στις 9 Μαίου, στο ίδιο γήπεδο.

Ο αμυντικός της Μίλαν, πάντως, δεν πανηγύρισε το γκολ του, αφού μόλις μία μέρα πριν είχε δηλώσει πως είναι οπαδός της Λάτσιο -παρότι προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρόμα!

Να πούμε, τέλος, πως η φετινή θα είναι η 5η φορά που Μίλαν και Γιουβέντους θα τα… πουν στον τελικό του Coppa Italia!

Πέρα από τον προπέρσινο, όπου η «Γιούβε» είχε επικρατήσει με σκορ 1-0, είχαν συναντηθεί ξανά: Το 1942, όταν, μετά το 1-1, έγινε επαναληπτικός τελικός, όπου επικράτησε η ομάδα του Τορίνου με το ευρύ 4-1, το 1973, με τη Μίλαν να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι (6-3) και το 1990, με τους «μπιανκονέρι» να παίρνουν ξανά το… προβάδισμα στις μεταξύ τους κατακτήσεις, το οποίο και διευρύνουν το 2016.

Η σειρά των πέναλτι:

Ιμόμπιλε 1-0

Ροντρίγκες απόκρουση απόκρουση Στρακόσια

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς απόκρουση Ντοναρούμα

Μοντολίβο απόκρουση Στρακόσια

Λούκας Λέιβα απόκρουση Ντοναρούμα

Μποναβεντούρα 1-1

Παρόλο 2-1

Μπορίνι 2-2

Φελίπε Άντερσον 3-2

Μπονούτσι 3-3

Λούλιτς 4-3

Τσαλχάνογλου 4-4

Λουίς Φελίπε άουτ

Ρομανιόλι 4-5

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News