default-image

Σπουδαία εμφάνιση αλλά αποκλεισμός για την ΑΕΚ στο Κίεβο

Ποδόσφαιρο
Σπουδαία εμφάνιση αλλά αποκλεισμός για την ΑΕΚ στο Κίεβο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισόπαλη (0-0) με την Ντινάμο Κιέβουκαι σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς αποκλείστηκε.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα, αλλά κυρίως η εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου άφηνε ανοιχτή την υπόθεση "πρόκριση" ενόψει της ρεβάνς στο παγωμένο "Ολιμπίσκι". Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ όχι μόνο στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στους Ουκρανούς, αλλά βάσει εικόνας δικαιούνταν την πρόκριση.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχασαν πολλές ευκαιρίες, έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τους Λάζαρο Χριστοδουλόπου, Μιχάλη Μπακάκη και Αντρέ Σιμόες, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0 και τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της. Μάλιστα, μόλις στο 4ο λεπτό βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά ο Κάνταρ πρόλαβε το επικίνδυνο γύρισμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και παραχώρησε κόρνερ προ του Σέρχιο Αραούχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε απέναντι στον Ντένις Μπόικο, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Χριστοδουλόπουλου, αλλά ο Ουκρανός γκολκίπερ τον νίκησε στο τετ α τετ. Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο, αλλά σε δύο περιπτώσεις τα μακρινά σουτ των Μπακασέτα (7') και Χριστοδουλόπουλου (12') δεν ανησύχησαν τον Μπόικο.

Η Ντινάμο έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα γκολπόστ στο 14ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Ζούνιορ Μοράες απ' το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω απ' την εστία του Βασίλη Μπάρκα. Ύστερα από ένα καλό πρώτο 15λεπτο, οι Ουκρανοί ανέβασαν την απόδοσή τους και επιχείρησαν να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα, στο 24' η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, ύστερα από ασυνεννοησία των Μπόικο και Χάρμας, αλλά ο Μοροζιούκ πρόλαβε πάνω στη γραμμή και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Μετά το 30', η Ένωση ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν απείλησε με την ίδια συνέπεια, όπως στα πρώτα 15 λεπτά. Ωστόσο, την ίδια ώρα, δεν αισθάνθηκε καμία πίεση απ' την πλευρά των παικτών της Ντινάμο. Αποτέλεσμα, να μην υπάρξει κάποια καλή στιγμή πέρα από ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα στο 38ο λεπτό, ο οποίος μαζί με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Ουκρανούς. Στο 50ό λεπτό ο Μιχάλης Μπακάκης επιχείρησε το σουτ έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπόικο με εξαιρετική επέμβαση παραχώρησε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σοτζέι Μασούντ έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αστόχησε προ κενής εστίας.

Στο 53' ο Ζούνιορ Μοράες "απάντησε" στις ευκαιρίες της ΑΕΚ, αποφεύγοντας εξαιρετικά τους Λαμπρόπουλο και Τσιγκρίνσκι και πλασάροντας τον Μπάρκα, αλλά ο Μπακάκης πρόλαβε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Το παιχνίδι, μετά τις τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, απέκτησε φρενήρη ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 63ο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Μπόικο είπε ξανά "όχι" με υπέροχη επέμβαση.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν έδιναν δικαιώματα στους αντιπάλους τους, ενώ την ίδια ώρα συνέχιζαν να απειλούν την εστία του Μπόικο είτε σε σετ παιχνίδι, είτε μέσω στημένων φάσεων. Η απόφαση του Χιμένεθ να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου τον Χριστοδουλόπουλο, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ, δημιούργησε ένα πρόβλημα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αλλά και τη δυνατότητα στην Ντινάμο να ανέβει μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 84' ο Ντέρλις Γκονσάλες βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση πίεσε για το "χρυσό" γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού η απουσία του Λάζαρου ήταν εμφανέστατη.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλιακσάντρ Χατσκέβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μοροζιούκ, Σέπελιεβ (77' Μπεσέντιν), Μπουγιάλσκι, Χάρμας, Τσιχανκόβ, Ντέρλις Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (92' Σαπαρένκο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (80' Αϊντάρεβιτς), Μασούντ, Μπακασέτας (70' Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (74' Γιακουμάκης), Αραούχο.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News