default-image

"Κάντε ισόβιο συμβόλαιο του Σάντος στην Πορτογαλία"

Ποδόσφαιρο
"Κάντε ισόβιο συμβόλαιο του Σάντος στην Πορτογαλία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Φερνάντο Σάντος παρέλαβε τον Οκτώβρη του 2014 μία αρνητική Πορτογαλία, που έδειχνε αδύναμη ακόμη και να προκριθεί στο Euro 2016.

Με τον Σάντος στο τιμόνι, όμως, η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο όχι μόνο ταξίδεψε στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά βρίσκεται πλέον και στους «4» της διοργάνωσης.

Όσο για τον Φερνάντο, δεν έχει χάσει ούτε… μισό ματς από τη μέρα που ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας του. Λογικό είναι λοιπόν να αναγνωρίζεται το έργο του...

Ο Μαρτίμ Σίλβα, εκτελεστικός διευθυντής της πορτογαλικής «Expressο», έγραψε ένα άρθρο-παρέμβαση που συζητήθηκε στην Πορτογαλία με τίτλο «Ένα δια βίου συμβόλαιο για τον Φερνάντο Σάντος. Τώρα!». Και σε αυτό τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Σάντος πήρε πριν από δύο χρόνια μία ομάδα σκορπισμένη και απογοητευμένη. Από τότε μέχρι σήμερα η ιστορία είναι ξεκάθαρη: νίκες, επιτυχίες και ένας ημιτελικός Euro μπροστά μας. Την Τετάρτη, στη Λιόν, φτάνουμε κοντά στην κορύφωση της δόξας. Κάτι που ανήκει απόλυτα στον Φερνάντο Σάντος!

Γιατί έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά δεν έχουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα, όπως το 1966 ή το 2000. Και μπορεί να μην παίζουμε ποδόσφαιρο επιπέδου 1966 ή 1984 ή ακόμα και επιπέδου 2000, 2004, 2006 ή 2012, αλλά φτάσαμε στα ημιτελικά.

Ο Σάντος παρέλαβε πριν από περίπου δύο χρόνια μία ομάδα διασπασμένη, που είχε κάνει ένα κακό Μουντιάλ και είχε χάσει από την Αλβανία μέσα στο σπίτι της για τα προκριματικά του Euro. Mία ομάδα που δεν είχε ενότητα και ομαδικό πνεύμα. Ωστόσο, πέτυχε να τη φτάσει έως εδώ.

Δεν πρέπει να τυφλωνόμαστε και να πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Κάθε φορά που πιστεύαμε κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα ήταν οδυνηρά.

Δεν είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Απέχουμε πολύ από αυτό το σημείο.

Τούτη τη φορά προτιμούμε την αποτελεσματικότητα και την υπευθυνότητα. Την "βήμα-βήμα" πολιτική. Χωρίς να είμαστε εκτυφλωτικοί, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, αλλά και χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, αλλά μπορούμε να είμαστε πολύ καλοί στη μάχη κόντρα σε αυτούς που είναι οι καλύτεροι!

Στο παρελθόν ήμασταν οι κορυφαίοι στο να παίζουμε μπάλα. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να παίξουμε ποδόσφαιρο! Σοβαρό ποδόσφαιρο!

Πριν από τον ημιτελικό με την Ουαλία, ο Φερνάντο Σάντος θα άξιζε να ακούσει την ομοσπονδία να του ανακοινώνει ότι θα υπογράψει ένα ισόβιο συμβόλαιο ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Έφτασε η ώρα να τον ευχαριστήσουμε εμπράκτως για όλα όσα έχει κάνει για την Εθνική Πορτογαλίας και να του δείξουμε ότι τον θέλουμε στον πάγκο της για όσο καιρό εκείνος επιθυμεί. Η Εθνική είναι στον ημιτελικό, αλλά ο Φερνάντο Σάντος έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο. Τον τίτλο να είναι ο άξιος ηγέτης μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News