Διεθνές Ποδόσφαιρο

Όλα τα σενάρια πρόκρισης στους "16" του Euro

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2016 ολοκληρώθηκε χθες και ήδη κάποιες ομάδες έχουν πάρει την πρόκριση, ενώ άλλες θα τα παίξουν όλα για όλα στο τρίτο παιχνίδι...

Να τονιστεί πως από τους έξι ομίλους θα προκρίνονται οι δύο πρώτοι, ενώ στην επόμενη φάση περνάνε και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Η UEFA παρουσιάζει όλα τα σενάρια...

1ος όμιλος

1. Γαλλία 6 (4-1)

 
2. Ελβετία 4 (2-1)


3. Ρουμανία 1 (2-3)


4. Αλβανία 0 (0-3)

- Η Γαλλία έχει προκριθεί και θέλει νίκη ή ισοπαλία για να κατακτήσει την 1η θέση.
- Η Ελβετία με ισοπαλία εξασφαλίζει την 2η θέση ενώ με νίκη θα τερματίσει πρώτη. Αν ηττηθεί τότε η Ρουμανία μπορεί να την προσπεράσει με βάση την διαφορά των γκολ ή την καλύτερη επίθεση. Αν οι ομάδες παραμένουν ισόβαθμες και στα εν λόγω κριτήρια τότε η πρόκριση θα κριθεί με βάση την πειθαρχική βαθμολογία και εν συνεχεία τον συντελεστή των χωρών στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις (EURO 2012, Μουντιάλ 2014, EURO 2016 -προκριματικά)
- Για να τερματίσει δεύτερη με βάση την διαφορά των γκολ ή την καλύτερη επίθεση η Ρουμανία θα πρέπει να νικήσει και να ηττηθεί η Ελβετία. Αν η Ρουμανία φέρει ισοπαλία τότε έχει μαθηματικές ελπίδες να είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων.
- Η Αλβανία θα πρέπει να νικήσει για να ελπίζει ότι θα είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων.

2ος όμιλος

1. Αγγλία 4 (3-2)


2. Ουαλία 3 (3-3)


3. Σλοβακία 3 (3-3)


4. Ρωσία 1 (2-3)

- Η Αγγλία χρειάζεται έναν βαθμό για να προκριθεί και νίκη για να κατακτήσει την 1η θέση.
- Η Ουαλία θα προκριθεί με νίκη ενώ της αρκεί και η ισοπαλία αν η Αγγλία δεν χάσει. Σε περίπτωση ήττας της Αγγλίας και ισοπαλίας της Ουαλία, τότε θα βρεθεί πίσω από τα "Λιοντάρια" και οι 4 βαθμοί της θα είναι αρκετοί για να είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων.
- Η Σλοβακία προκρίνεται με νίκη και θα τερματίσει 2η με ισοπαλία εάν νικήσει η Ρωσία. Όμως, αν ηττηθεί και νικήσει η Ρωσία τότε θα αποκλειστεί ως 4η στον όμιλο.
- Η Ρωσία θέλει οπωσδήποτε νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Μπορεί να τερματίσει 2η αν νικήσει και χάσει η Αγγλία και φυσικά εάν υπερτερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας.

3ο όμιλος

1. Γερμανία 4 (2-0)


2. Πολωνία 4 (1-0)


3. Β. Ιρλανδία 3 (2-1)


4. Ουκρανία 0 (0-4)

- Η Γερμανία προκρίνεται με ισοπαλία, η οποία θα της αρκεί και για την 1η θέση εάν δεν νικήσει η Πολωνία.
- Η Πολωνία προκρίνεται με ισοπαλία αλλά και αν ηττηθεί η Β. Ιρλανδία ανεξαρτήτως του δικού της αποτελέσματος. Αν η Πολωνία ισοβαθμήσει με την Γερμανία τότε θα ισχύσουν τα κριτήρια ισοβαθμίας.
- Η Β. Ιρλανδία προκρίνεται με νίκη και θα τερματίσει 3η αν φέρει ισοπαλία ή ηττηθεί.
- Η Ουκρανία έχει αποκλειστεί ήδη.

4ος όμιλος

1. Ισπανία 6 (4-0)


2. Κροατία 4 (3-2)


3. Τσεχία 1 (2-3)


4. Τουρκία 0 (0-4)

- Η Ισπανία έχει προκριθεί και θα πάρει την 1η θέση με νίκη.
- Η Κροατία θα προκριθεί με έναν βαθμό και θα κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου εάν νικήσει. Θα αποκλειστεί μόνο εάν ηττηθεί, νικήσει η Τσεχία και υστερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας.
- Η Τσεχία πρέπει να νικήσει για την 2η θέση ενώ και με ισοπαλία μπορεί να είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων.
- Η Τουρκία θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει ότι θα είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων.

5ο όμιλος

1. Ιταλία 6 (3-0)


2. Βέλγιο 3 (3-2)


3. Σουηδία 1 (1-2)


4. Ιρλανδία 1 (1-4)

- Η Ιταλία έχει προκριθεί ως πρώτη και στους «16» θα αντιμετωπίσει τον 2ο του 4ου ομίλου στις 27 Ιουνίου στο «Σταντ ντε Φρανς».
- Το Βέλγιο θέλει ισοπαλία για να πάρει την 2η θέση και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 6ου ομίλου στην Τουλούζ στις 26 Ιουνίου. Θα βρεθεί εκτός τριάδας εάν ηττηθεί και η Ιρλανδία νικήσει την Ιταλία.
- Η Σουηδία θα εξασφαλίσει τουλάχιστον την 3η θέση με νίκη. Εάν νικήσει και το ίδιο κάνει και η Ιρλανδία τότε θα ισχύσουν τα κριτήρια ισοβαθμίας. Θα αποκλειστεί με ήττα ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας έχει μαθηματικές ελπίδες να είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων.
- Η Ιρλανδία θέλει μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης καθώς με ισοπαλία δεν μπορεί να είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων. Μπορεί να τερματίσει 2η μόνο εάν νικήσει η Σουηδία και υπερτερήσει στα κριτήρια ισοβαθμίας.

6ος όμιλος

1. Ουγγαρία 4 (3-1)


2. Ισλανδία 2 (2-2)


3. Πορτογαλία 2 (1-1)


4. Αυστρία 1 (0-2)

- Η Ουγγαρία θα κατακτήσει την 1η θέση με νίκη και προκρίνεται ακόμα και με ισοπαλία. Θα χάσει την πρωτιά μόνο εάν νικήσει η Ισλανδία και υστερήσει στα μεταξύ τους κριτήρια ισοβαθμίας.
- Η Πορτογαλία προκρίνεται με νίκη και μπορεί να χάσει την 1η θέση μόνο εάν νικήσει η Ισλανδία και υστερήσει στα κριτήρια ισοβαθμίας. Με ισοπαλία θα περάσει ως 2η εάν και το άλλο ματς λήξει ισόπαλο και υπερτερήσει στα κριτήρια. Η Πορτογαλία μπορεί να περάσει και ως 3η σε περίπτωση ήττας εάν δεν νικήσει η Ισλανδία.
- Η Ισλανδία προκρίνεται με νίκη και θα κατακτήσει την 1η θέση εάν το άλλο ματς λήξει χωρίς νικητή. Με ισοπαλία μένει δεύτερη αν η Ουγγαρία νικήσει ή το άλλο ματς λήξει ισόπαλο. Στο δεύτερο σενάριο θα ισχύσουν τα σενάρια ισοβαθμίας μεταξύ Πορτογαλίας και Ισλανδίας. Αν ηττηθεί έχει μαθηματικές ελπίδες να είναι μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων τρίτων μόνο εάν υπερτερήσει της Πορτογαλίας στα κριτήρια ισοβαθμίας.
- Η Αυστρία θα είναι δεύτερη με νίκη εκτός εάν επικρατήσει η Πορτογαλία και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί πίσω από την Ουγγαρία και θα ελπίζει ότι θα προκριθεί ως τρίτη. Η ισοπαλία θα δώσει απλά την πιθανότητα να προκριθεί ως τρίτη εάν ηττηθεί η Πορτογαλία και υπερτερήσει στην ισοβαθμία.

Σχόλια