default-image

Βέλγιο για ψηλά, 3-0 την Ιρλανδία

Ποδόσφαιρο
Βέλγιο για ψηλά, 3-0 την Ιρλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Βέλγιο με καταπληκτική εμφάνιση κέρδισε με 3-0 την Ιρλανδία και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση...

Η πρώτη καλή φάση ήταν στο 21ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρούινε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ο'Σι δεν κατάφερε να διώξει σωστά και έστρωσε τη μπάλα στον Αζάρ αλλά το σουτ του άσσου της Τσέλσι, πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η άλλη ήρθε 20 λεπτά μετά, όταν μετά το κόρνερ του Ντε Μπρούινε, ο Αλντερβάιρελντ έκανε την κεφαλιά αλλά ο Κόουλμαν έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.  Με την έναρξη της επανάληψης, οι Βέλγοι έβαλαν τις βάσεις για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο Euro. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφυγαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ντε Μπρούινε γύρισε τη μπάλα από δεξιά στον Λουκάκου και αυτός με άψογο πλασέ από τα όρια της περιοχής, νίκησε τον Ράντολφ (48').

Το γκολ απελευθέρωσε τα πόδια των Βέλγων αφού δεν είχαν το άγχος του αποτελέσματος και κατάφεραν να δείξουν γιατί πολλοί τους θεωρούσαν εξ'αρχής ως ένα από τα φαβορί. Στο 61' δε, «καθάρισαν» το ματς με ακόμη ένα ωραίο γκολ. Γύρισαν τη μπάλα εξαιρετικά και με υπομονή και την κατάλληλη στιγμή, ο Μουνιέρ έκανε τη σέντρα με τον Βίτσελ να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά, να την στέλνει στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Εννιά λεπτά μετά, το Βέλγιο πέτυχε ακόμη ένα εντυπωσιακό γκολ, δείγμα της ποιότητας που διαθέτει και του ποδοσφαίρου που μπορεί να παίξει. Ο Μουνιέρ έκλεψε τη μπάλα στο κόρνερ και με έβγαλε για τον Αζάρ στο χώρο του κέντρου. Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι τσίμπησε με πολύ ωραίο τρόπο τη μπάλα στο τάκλιν του Κλαρκ και έκανε την κούρσα και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Λουκάκου, ο οποίος απέναντι από τον Ράντολφ δεν μπορούσε να αστοχήσει (3-0).

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με το Βέλγιο να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Σουηδία! Είχε, βέβαια, ορισμένες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, ωστόσο ήταν οι παίκτες του ήταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια, κάτι που τους το επέτρεπε και το 3-0. Από την άλλη, η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Ιρλανδίας κόντρα στη Σουηδία πήγε στράφι. Αφού άντεξαν για μόλις ένα ημίχρονο, κατέρρευσαν στην επανάληψη, δεχόμενοι τρία τέρματα και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Κουρτουά.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς, 4-2-3-1): Κουρτουά, Μουνιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57' Ναϊνγκολάν), Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Καράσκο (64' Μέρτενς), Λουκάκου (82 Μπεντέκε).

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο΄Νιλ, 4-4-1-1): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κλαρκ, Ο'Σι, Γουόρντ, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (63' ΜακΚλιν), Χέντρικ, Μπράντι, Χούλαχαν (71' ΜακΓκίντι), Λονγκ (78΄Κιν).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News