default-image

Γκόγκιτς: Ένα ματς και... βλέπουμε

Ποδόσφαιρο
Γκόγκιτς: Ένα ματς και... βλέπουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε συνέντευξη του σε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα, ο προπονητής του Εργοτέλη Σίνισα Γκόγκιτς περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο ό,τι έχει συναντήσει από την ημέρα που πήγε στην ομάδα ενώ μιλάει και για το ελληνικό πρωτάθλημα...

Αναλυτικά η συνέντευξη του τεχνικού του Εργοτέλη:

Πολύ καλά πας μέχρι τώρα. «Κάνουμε κάτι που κανείς δεν το περίμενε! Είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία, πίσω από τον Απόλλωνα Σμύρνης, με ένα ρόστερ που δεν φαντάζονταν ότι θα πρωταγωνιστήσει…».

Είσαι απλήρωτος; «Όλοι είναι απλήρωτοι, φίλε! Για αυτόν τον λόγο παραιτήθηκε ο πρόεδρος. Ήμουν πολύ… τυχερός. Ανέλαβα την ομάδα, έπειτα πέθανε ο Απόστολος Παπουτσάκης, δεν ήξερα τι γίνεται για δέκα μέρες, χάναμε παίκτες για δέκα χιλιάρικα, μεταγραφές δεν γίνονταν, μείναμε με παιδάκια από την Κ20 και την Κ17 και με τρεις έμπειρους μόνο. Έφερα δύο παιδιά με μεταγραφές κυριολεκτικά στο τέλος. Και η… τύχη συνεχίστηκε. Παραιτήθηκε και ο γιος του μακαρίτη Παπουτσάκη, ο Δημήτρης».

Τι θα γίνει; «Πολλοί παίκτες θέλουν να φύγουν, τους είπα να κάνουν υπομονή μία εβδομάδα, να παίξουμε ένα ματς και να δούμε μετά τι θα κάνουμε όλοι μας».

Εσύ τι θα κάνεις; Θα παραιτηθείς; «Σκέφτομαι. Εγώ και οι συνεργάτες μου, δηλαδή όλοι και όλοι δύο ήταν, ο Καλαποθαράκος ο βοηθός μου και ο Ξημεράκης, ο οποίος είναι και ο γυμναστής και ο προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα».

Τρώνε με κουπόνια κάποιοι παίκτες; «Ισχύει αυτό για κάποια παιδιά. Βλέπω πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν. Παίκτες που επειδή έχει πολλά νέα παιδιά η ομάδα παίρνουν 500-1.000 ευρώ τον μήνα και δεν ξέρουν αν θα τα παίρνουν και αυτά. Είναι απίστευτα πράγματα, φίλε! Ο πιο ακριβός παίκτης στην ομάδα έχει συμβόλαιο 40.000 ευρώ. Είναι κρίμα αυτή η ομάδα, διότι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο παρά τα προβλήματα, ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας, είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία και με λίγες σωστές μεταγραφές θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε στη Σούπερ Λίγκα, όπου τα έσοδα εκεί θα ήταν μεγάλα. Όμως παραιτήθηκε ο πρόεδρος και κανείς δεν υπάρχει στην ομάδα. Είναι απίστευτα πράγματα. Είχε μείνει μόνος του, τι να κάνει και αυτός…».

Ποιους βλέπεις φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα; «Δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με πολλές και ισοδύναμες ομάδες. Παίζουν κλειστά, με μία-δύο φάσεις μπορούν να βάλουν γκολ και να κλειστούν στο καβούκι τους. Μπαίνουν λίγα γκολ στους αγώνες. Δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα που να πεις ότι θα πάρει βαθμολογική διαφορά, άντε ο Απόλλων Σμύρνης, η ομάδα που όλοι ξέρουμε. Από εκεί και πέρα, είναι πολλά γνωστά ονόματα, η Νίκη Βόλου, ο Ηρακλής, ο Παναιτωλικός, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, η Καλλονή, η Παναχαϊκή, η Δόξα Δράμας, η Καλλιθέα».

Πες μου κάτι και για τον Ολυμπιακό. Σου φαίνεται παράξενο που δεν έχουν πάρει ευκαιρίες ο Φετφατζίδης και ο Βλαχοδήμος; «Δεν θα ήθελα να μιλήσω… Το μόνο που θα πω είναι ότι σε αυτό το πρωτάθλημα, όπου έχει τόση διαφορά ο Ολυμπιακός από τις άλλες ομάδες, έπρεπε να παίρνουν ευκαιρίες αυτά τα παιδιά. Και ειδικά ο Βλαχοδήμος. Διότι ο Φετφατζίδης ίσως να φταίει και ο ίδιος, αφού και με τον Βαλβέρδε πέρσι από ένα σημείο και μετά δεν έπαιζε. Δηλαδή έχει πάρει ευκαιρίες στο παρελθόν. Ο Βλαχοδήμος, όμως, δεν έχει πάρει ευκαιρίες. Και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για καλό παίκτη».

Πες μου και κάτι άλλο, διότι την έπαιζε τη θέση και ήσουν εξαιρετικός επιθετικός. Ο Τζιμπούρ με τον Μήτρογλου χωράνε μαζί; «Πώς δεν χωράνε. Αρκεί ο Τζιμπούρ να παίξει λίγο πιο κινητικά, γύρω από τον Μήτρογλου που θα είναι στην κορυφή. Ο Τζιμπούρ πρέπει να κάνει πολλή δουλειά, όμως έχει την κίνηση, έχει τη δυνατότητα. Στα διαστήματα που τους είδα να παίζουν μαζί, μια χαρά τούς είδα».

Υπάρχει κάτι άλλο που ήθελες να πεις; «Κάναμε φοβερή δουλειά στον Εργοτέλη, ειλικρινά, με παιδιά που σε πολλά από αυτά δείχναμε και τα βασικά ακόμα! Δεν μπορούσαν να πιστέψουν από τις άλλες ομάδες ότι πάμε τόσο καλά με αυτό το ρόστερ. Εύχομαι το 2013 να ανέβει η Ελλάδα και μαζί της όλοι εμείς που ζούμε στη χώρα, γιατί γίνονται απίστευτα πράγματα, φίλε…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News