Δερμιτζάκης και Ταουσιάνης άξιζαν να είναι σταθερά σε πάγκους Super League...

Ποδόσφαιρο
Δερμιτζάκης και Ταουσιάνης άξιζαν να είναι σταθερά σε πάγκους Super League...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη μια ο Γιάννης Ταουσιάνης που δείχνει σε όποια ομάδα δουλεύει πως όχι μόνο της δίνει ταυτότητα και την κάνει να διεκδικεί υψηλούς στόχους αλλά την κάνει να παίζει και καλό ποδόσφαιρο! Και δεν περιμέναμε φυσικά το Κηφισιά-Χανιά 0-3 για να βγάλουμε συμπέρασμα! Από την άλλη ο Παύλος Δερμιτζάκης που έχει αποδείξει από τα χρόνια του ΠΟΑ πως έχει τον τρόπο...να μεγαλώνει ποδοσφαιρικά τις ομάδες που δουλεύει! Αν μη τι άλλο δύο προπονητές που έχουν συνδεθεί με το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, άλλωστε ο Ταουσιάνης είναι Ηρακλειώτης, δείχνουν πως έστω...και αργά (κρίμα) θα φτάσουν εκεί που αξίζουν! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε τα Χανιά και τον Πανσερραϊκό...

Ιστορικές ομάδες που εκπροσωπούν μεγάλες πόλεις είναι! Ωστόσο αν κρίνουμε από τα όσα έχουν δείξει στο παρελθόν και αν συνυπολογίσουμε... κάποιους ξένους τεχνικούς που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια στη Super League τότε σίγουρα θα καταλάβουμε πως αυτοί οι δύο που έβγαλαν...τη μεγάλη του Ατσαλένιου (ΠΟΑ) σχολή θα δικαιωθούν έστω και με καθυστέρηση! Είναι προπονητές για τη μεγάλη κατηγορία και εκεί έπρεπε να έχουν θέση, σταθερά...

Και ναι-για να μην έχετε ερωτήματα-την προπονητική του καριέρα ο Παύλος Δερμιτζάκης την ξεκίνησε στον Εργοτέλη αλλά ουσιαστικά η ομάδα που έφτιαξε το όνομά του ήταν ο ΠΟΑ! Η ομάδα του Ατσαλένιου με τον Δερμιτζάκη προπονητή πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στην Γ΄ Εθνική (4η θέση το 2005–06, 3η θέση το 2006–07) διατηρώντας μάλιστα το αήττητο στην έδρα της και ήταν άτυχη που δεν κατάφερε να προβιβαστεί στη Β΄ Εθνική.

Τα χρόνια πέρασαν και το καλοκαίρι του 2010 το όνομα του Παύλου Δερμιτζάκη ακούστηκε για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως αρχικά επέλεξε για τεχνικό τον Ιταλό Μάριο Μπερέτα. Όταν ο τελευταίος απομακρύνθηκε μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε τελικά την τεχνική ηγεσία, όμως στις 16 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απομακρύνθηκε λόγω των τριών συνεχόμενων ηττών από Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

Τον Ιανουάριο του 2011 ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης, όμως η συνεργασία του με τον αρκαδικό σύλλογο λύθηκε έπειτα από πέντε μήνες.

Στις 31 Οκτωβρίου 2012 ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού στη Super League σε μια δύσκολη καμπή για την ομάδα, η οποία είχε μόλις 6 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, την οδήγησε ωστόσο όχι μόνο στην αποφυγή του υποβιβασμού αλλά και στην κατάληψη της καλύτερης θέσης στην μέχρι τότε ιστορία της. Κατάφερε μάλιστα να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Το 2013 είχε ένα πέρασμα από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ ενώ τον Σεπτέμβριο του 2014 βρέθηκε στον πάγκο του Εργοτέλη, του συλλόγου στον οποίο ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία, αλλά και αυτή η θητεία ήταν σύντομη. Τον Ιανουάριο του 2015 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τη Λαμία, θέση από την οποία αποχώρησε στα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους.

Και αφού το 2022 άγγιξε με τη Βέροια την άνοδο στη Super League πανηγύρισε αυτή την επιτυχία φέτος στον πάγκο του Πανσερραϊκού.

*Η φωτογραφία φυσικά μας πάει πολλά χρόνια πίσω, όταν Δερμιτζάκης και Ταουσιάνης συνεργάστηκαν ιδανικά στον ΠΟΑ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News