Ο Φέλιξ Μπριχ στον τελικό του Κυπέλλου

Ποδόσφαιρο
Ο Φέλιξ Μπριχ στον τελικό του Κυπέλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στον κόσμο, ο Φέλιξ Μπριχ, είναι ο εκλεκτός για να διευθύνει το αυριανό τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο 47χρονος Γερμανός ρέφερι, μπορεί να μην είναι πια διεθνής εδώ και 1,5 χρόνο αφού έχει αποφασίσει να αφήσει το σήμα της FIFA, αλλά πρόκειται φυσικά για έναν από τους κορυφαίους διαιτητές των παγκόσμιων γηπέδων για τουλάχιστον μία 15ετία. 

Πριν λίγες μέρες ο Μπριχ σφύριξε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε πως είναι η δεύτερη φορά που ο πολύπειρος Γερμανός ορίζεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 12/9/2020 είχε κληθεί να σφυρίξει στον τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αλλά τελικά αντικαταστάθηκε από τον Ολλανδό Κάιπερς. Ο Γερμανός ρέφερι και οι βοηθοί του είχαν έρθει στην Ελλάδα για τον τελικό που είχε οριστεί για τις 30/8 όμως είχε αναβληθεί λόγω κρούσματος κορωνοϊού του Μάξι Λοβέρα και είχε φύγει άπραγος από τη χώρα μας.

Έχει διευθύνει τον τελικό του Champions League μεταξύ της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης το 2017 αλλά και αυτόν του Europa League ανάμεσα σε Σεβίλλη και Μπενφίκα το 2014. Ο Γερμανός έχει βρεθεί επίσης σε δύο Μουντιάλ (2014, 2018) και το Euro 2020.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μαρκ Μπορς, Στέφαν Λουπ, 4ος ο Ευαγγέλου και στο VAR ο Γκούντερ Περλ με τον Νικολακάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News