Ηράκλειο-Λάρισα: Αντίπαλοι μετά από 22 χρόνια και τον τελικό του 2001!

Ποδόσφαιρο
Ηράκλειο-Λάρισα: Αντίπαλοι μετά από 22 χρόνια και τον τελικό του 2001!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σημερινή μονομαχία των Μικτών Κ16 Ηρακλείου-Λάρισας στο Ατσαλένιο μαγνητίζει τα βλέμματα, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ηράκλειο και Λάρισα δεν είναι… συχνοί αντίπαλοι στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Μικτών, καθώς το Ηράκλειο έχει χτίσει μια σπουδαία παράδοση διακρίσεων και συμμετοχών σε τελικές φάσεις, σε αντίθεση με τη Λάρισα που δεν τα έχει καταφέρει ανάλογα τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο μια συνάντησή τους πριν 22 χρόνια έχει μείνει στην ιστορία, καθώς είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο γήπεδο της Καισαριανής και το Ηράκλειο είχε αναδειχθεί για πρώτη φορά τότε πρωταθλητής Ελλάδας!

Επί διοίκησης του αείμνηστου Γιώργου Βλαχάκη στην ΕΠΣΗ και με προπονητή τον σπουδαίο Μανόλη Ντάγκινη, η Μικτή ΕΠΣΗ είχε πάρει τον τίτλο επικρατώντας με 3-1 στην παράταση. Ο Γρηγορίου είχε κάνει το 1-0 για την Λάρισα, με το Ηράκλειο να ισοφαρίζει με τον Στρατήγη. Το 2-1 στην παράταση σημείωσε ο Φραγκουλάκης και το 3-1 ήρθε από βολέ του Μιχάλη Σηφάκη, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής!

Η σύνθεση της Μικτής ΕΠΣΗ στον τελικό του 2001 με την Λάρισα ήταν: Σηφάκης Μιχ., Ανυφαντάκης, Τζανής, Γεωργόπουλος, Ανδρουλάκης, Πετράς, Ανδρεαδάκης Δ. (11’ Βρούζος), Ματθαιάκης, Στρατήγης Α., Συσκάκης (66’ Φραγκουλάκης), Ανδρεαδάκης Χ. (78’ Σηφάκης Μαρ.).

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την μονομαχία Ηρακλείου-Λάρισας πριν 22 χρόνια:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News