Όταν ο ΟΦΗ έκρινε τον τίτλο υπέρ της ΑΕΚ με σφραγίδα Δημήτρη Παπαδόπουλου...

Ποδόσφαιρο
Όταν ο ΟΦΗ έκρινε τον τίτλο υπέρ της ΑΕΚ με σφραγίδα Δημήτρη Παπαδόπουλου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι και λίγες οι φορές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έπρεπε να φτάσουμε στο...νήμα για να μάθουμε τον πρωταθλητή! Ωστόσο οι παλαιότεροι φίλοι της ΑΕΚ-που περιμένουν (πατεράδες και παππούδες) όπως και οι νεότεροι τη φιέστα τίτλου αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια- πρέπει να...βάλουν τη μνήμη τους να γυρίσει στο μακρινό 1979 για να θυμηθούν ένα παιχνίδι που η τύχη τους θα κρινόταν από μια άλλη ομάδα που έπαιζε με παραδοσιακό αντίπαλο!

Ήταν τότε που ο ΟΦΗ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο και παρά το γεγονός ότι η... μισή Ελλάδα πίστευε πως η ομάδα του Πειραιά θα πάρει εύκολα ή δύσκολα το διπλό που της έδινε το πρωτάθλημα η κρητική ομάδα έβγαλε περηφάνια, έπαιξε για την ιστορία της και ήρθε ισόπαλη 3-3 με τους "ερυθρόλευκους"!

Ένα αποτέλεσμα που έστελνε ΑΕΚ και Ολυμπιακό σε μπαράζ με τον Δικέφαλο...να περιμένει μάταια τον μεγάλο του αντίπαλο να κατέβει για να αγωνιστεί απέναντί του σε μπαράζ που θα έκρινε την πρωτιά! Σε αυτο το ΟΦΗ-Ολυμπιακός ο αείμνηστος Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε ένα γκολ που χαρακτηρίστηκε...αεροπλανικό και ευτυχώς υπάρχει...ακόμα η εικόνα για όσους θέλουν να το δουν!

Ο Παπαδόπουλος μάλιστα αργότερα βρέθηκε στην ΑΕΚ όπως βρέθηκε και ο επίσης Ηρακλειώτης Μιχάλης Τζιράκης με τον μεγάλο πρόεδρο της Ένωσης Λουκά Μπάρλο να εκτιμάει αφάνταστα τη "λεβεντιά που έδειξαν οι Κρητικοί σε παιχνίδι που ο αντίπαλός τους καιγόταν"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News