Ο Παναθηναϊκός του "στρατηγού" Δομάζου και του Κρητίκαρου Παπουτσάκη δεν έψαχνε για δικαιολογίες...

Ποδόσφαιρο
Ο Παναθηναϊκός του "στρατηγού" Δομάζου και του Κρητίκαρου Παπουτσάκη δεν έψαχνε για δικαιολογίες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον μεγάλο Μίμη Δομάζο δεν είχα την τύχη να τον προλάβω όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Ούτε καν στα τελειώματά του. Πρόλαβα όμως να τον δω...στα πρώτα χρόνια που έγινε παλαίμαχος σε ηλικία που άγγιζε τα 50! Και πραγματικά είχα...πάθει πλάκα αφού έτρεχε σαν τριαντάρης! Όσο για τα υπόλοιπα; Τα γνωστά που θυμούνται οι παλιότεροι: Απίστευτος χειριστής της μπάλας, εκπληκτική κοφτή ντρίμπλα και μπαλιά ακριβείας...από τη μια περιοχή στην άλλη! Πέρασε βέβαια από την ΑΕΚ για λίγο, πανηγύρισε και πρωτάθλημα μαζί της αλλά σίγουρα ο Δομάζος είναι ένας από τους πιο φανατικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού!

Μόνο πως έγινε Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο και σε μια εποχή που δεν έμαθε ούτε αυτός ούτε οι συμπαίκτες του να ψάχνουν για δικαιολογίες!

Όπως μας έχει πει στις "Αθλητικές Ιστορίες" της ΚΡΗΤΗ TV o ηρακλειώτης συμπαίκτης του Δομάζου, ο Κώστας Παπουτσάκης στα χρόνια τους όταν έχαναν δεν έβγαιναν για μέρες από το σπίτι! Και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι πριν λίγους μήνες στην Αθήνα (στο πλαίσιο της βράβευσής μου από τον ΠΣΑΤ) μίλησα με τον παλιό εκλεκτό συνάδελφο Μάκη Παπαζήση, ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού για δεκαετίες ολόκληρες, από τότε που έπαιζαν μαζί στο "τριφύλλι" Δομάζος και Παπουτσάκης!

"Μεγαλύτερο παλικάρι από τον Κρητικό δεν υπήρχε στον Παναθηναϊκό", μας είπε! Το μεταφέραμε στον κύριο Παπουτσάκη και συγκινήθηκε! Και πρέπει να προσθέσουμε πως ο Παπουτσάκης μιλάσει σχεδόν καθημερινά με τον Δομάζο στο τηλέφωνο και συμφωνούν σε όλα!

Δεν θα μπορούσαν να αναζητήσουν δικαιολογίες αμφότεροι που το πρωτάθλημα οδεύει ολοταχώς προς Νέα Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ!

Ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού αναφέρθηκε στο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, του θύμισε φιλικό παιχνίδι, επισήμανε πως δεν πιάνει η δικαιολογία ότι ήταν άρρωστοι οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σημειώνοντας ότι η ΑΕΚ δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίμης Δομάζος στην εφημερίδα "Φως":

Για τον αν περίμενε ότι θα το χτυπούσε ο Ολυμπιακός το ματς: «Σαν φιλικό παιχνίδι ήταν. Έχω παίξει και έχω δει δεκάδες ντέρμπι "αιωνίων". Δεν έπεσε μια κλοτσιά, δεν έβλεπες δύναμη, ούτε από τους μεν ούτε από τους δε. Και από ευκαιρίες, τι είδαμε… Ήταν Παναθηναϊκός αυτός; Ήταν Ολυμπιακός αυτός; Να σοβαρευτούμε…

Και είπανε μετά τη δικαιολογία ότι ήταν άρρωστοι. Τότε γιατί έπαιξαν; Μία μέρα μετά γιατί δέχτηκαν να παίξουν; Όλοι έχουμε περάσει κορωνοϊό και ξέρουμε. Αν είναι άρρωστοι οι παίκτες, δεν τους βάζεις να παίξουν. Ό,τι δικαιολογία λες μετά, δεν πιάνει η δικαιολογία αυτή. Ας απειλούσε ότι θα κατεβάσει την Κ19».

Για το αν θα καθόταν να χάσει αν ο Παναθηναϊκός ήταν σε παρόμοια θέση με τον Ολυμπιακό: «Όχι, όχι, αυτά που έλεγαν ήταν του καφενείου. Θα ήταν ντροπή για την ιστορία του Ολυμπιακού να κάτσει να χάσει από τον Παναθηναϊκό. Αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλη ιστορία. Το άκουγα κι εγώ και έλεγα «ρε παιδιά, τάβλι να παίξουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό θα σκοτωθούν»!».

Για το αν το παίρνει άδικα η ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ το πήρε, όταν βγεις πρωταθλητής, το παίρνεις δίκαια. Έπαιξε ωραία μπάλα. Και ο Παναθηναϊκός είχε παίξει καλά. Κάποιος θα έβγαινε πρωταθλητής. Αυτός που θα έβγαινε πρώτος, θα έβγαινε δίκαια».

* Στη βασική φωτογραφία, οι επιστήθιοι φίλοι και συμπαίκτες Μίμης Δομάζος και Κώστας Παπουτσάκης είναι οι δύο πρώτοι από δεξιά στην κάτω σειρά.

* Στην ένθετη φωτογραφία ο Ηρακλειώτης Κώστας Παπουτσάκης σε συνέντευξή του στο "Φουτμπώλ"  με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του '60 που ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής μεσουρανούσε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News