Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια... τους Ηρακλειώτες να διακρίνονται εκτός Κρήτης!

Ποδόσφαιρο
Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια... τους Ηρακλειώτες να διακρίνονται εκτός Κρήτης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ζήτημα που απασχολούσε διαχρονικά και απασχολεί τον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ θεωρώ πως είναι το πόσο έντονο είναι το κρητικό στοιχείο στην ομάδα και επίσης ο αριθμός των παιδιών από τις ομάδες υποδομής που καταφέρνουν να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Φυσικά και βλέπω τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν ομάδες όπως π.χ. ο Λεβαδειακός που τα τελευταία χρόνια έχουν προωθήσει δικά τους παιδιά και μην μου πείτε ότι αυτό...φταίει και δύσκολα θα σωθεί γιατί τα παιδιά αυτά τουλάχιστον είναι μέσα στους λίγους παίκτες των Βοιωτών που έχουν ξεχωρίσει μέσα στη σεζόν!

Έχουμε πλέον συνηθίσει οι Ηρακλειώτες ποδοσφαιριστές να διακρίνονται περισσότερο εκτός Κρήτης και είναι πολλά τα παραδείγματα! Θα ήταν σημαντικό τα επόμενα χρόνια να άλλαζε αυτό! Δεν συμφωνείτε;;

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έφτιαξε το όνομά του στα Χανιά και τον Πλατανιά ενώ την ίδια χρονικά περίοδο ο Πέτρος Γιακουμάκης είχε καλές χρονιές μακριά από την πόλη του! Επίσης υπάρχει το παράδειγμα του Μανόλη Σάλιακα που αφενός μεν είχε βρεθεί από το Μαρτινέγκο στον Ολυμπιακό αλλά στη συνέχεια βρέθηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα κάνει θαύματα στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας!

Υπάρχουν και Κρητικοί γενικότερα που κάνουν σπουδαία πράγματα μακριά από την Κρήτη όπως ας πούμε ο Χανιώτης Νώντας Παντελάκης! Τα γράφω όλα αυτά γιατί σίγουρα θα μου άρεσε να δω μια προσπάθεια του ΟΦΗ να αυξήσει τον αριθμό των Κρητικών στο ρόστερ του ή έστω να επιχειρήσει να το κάνει! Και στο πλαίσιο αυτό με ικανοποίησε ασφαλώς η ανανέωση με τον Νίκο Μαρινάκη! Αλλά για να επανέλθω με έναν άλλο Νίκο: Τι να πω για παράδειγμα για τον Νίκο Καρέλη!

Προφανώς και ο ΟΦΗ έχει επενδύσει στη μεταγραφή-επιστροφή του Λουίς Φελίπε και δεν μπορώ παρά να υπογραμμίσω την αξία του παίκτη!

Δεν μπορώ να μην γράψω όμως για τα όσα έχει κάνει ο Ηρακλειώτης Καρέλης στη Super League, ο Καρέλης που έφτασε τα 50 γκολ με αυτό που σημείωσε το Σάββατο το βράδυ στα Γιάννινα.

Μάλιστα ο Ηρακλειώτης διεθνής επιθετικός έφτασε στα 13 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα, αριθμός κάτι παραπάνω από σημαντικός αν κρίνουμε και από την ομάδα που αγωνίζεται ενώ μέσα στο τρέχον πρωτάθλημα κατέκτησε και την κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της ομάδας του Αγρινίου στην Α’ Εθνική/Super League.

Πλέον βρίσκεται στα 20 γκολ και έχει ξεπεράσει τον Ανρί Καμαρά (16) και Βλαντ Μοράρ (16).

Θα σταθούμε και σε κάτι από τις στατιστικές επιδόσεις του Νίκου Καρέλη είναι πως σχεδόν όλα τα γκολ που έχει σημειώσει στην Super League είναι με προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου. Οι δύο τους συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό για τρεις σεζόν, ενώ έχουν κοινή πορεία και τα τελευταία χρόνια στον Παναιτωλικό.

Ο Νίκος Καρέλης σημείωσε 29 γκολ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και τα 26 ήταν με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της ομάδας, ενώ πλέον έχει ακόμη 20 με τον Παναιτωλικό.

Δηλαδή από τα 50 τέρματα που έχει σημειώσει συνολικά τα 46 είναι υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου και τα μοναδικά που δεν πανηγύρισε μαζί του ήταν τα τρία μετά την αποχώρηση του τελευταίου από τον Παναθηναϊκό και το πρώτο που σημείωσε στην Super League όταν αγωνιζόταν στον Εργοτέλη.

Ο Νίκος Καρέλης σημείωσε το πρώτο του γκολ στις 17 Απριλίου 2011 στην αναμέτρηση Πανσερραϊκός – Εργοτέλης 0-4. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 186 αναμετρήσεις της μεγάλης κατηγορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News