Κύπελλο Ελλάδας: Πιστός στο ραντεβού του με τον τελικό ο ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Κύπελλο Ελλάδας: Πιστός στο ραντεβού του με τον τελικό ο ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισοπαλία 1-1 με την Λαμία στην Τούμπα και τώρα μάχη δικεφάλων για την κούπα

Τυπική διαδικασία ήταν για τον ΠΑΟΚ η σημερινή ρεβάνς στην Τούμπα με την Λαμία, η οποία ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1 και σε συνδυασμό με το 1-5 του πρώτου αγώνα, έδωσε στην ομάδα του Λουτσέσκου την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου ήδη περιμένει η ΑΕΚ…

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για 24η φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ενώ από το 2017 και ύστερα, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δώσει το «παρών» σε πέντε τελικούς, έχοντας γυρίσει με το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη σε τέσσερις εξ αυτών, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια στον θεσμό του Κυπέλλου.

Όσον αφορά τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με τις δύο ομάδες να μετρούν από τρεις κατακτήσεις, ενώ σε περίπτωση που οι «ασπρόμαυροι» επικρατήσουν της «Ένωσης», θα είναι η 4η διαδοχική νίκη τους σε τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.

Αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι ο Σβαμπ με πέναλτι στο πρώτο μέρος είχε δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μανούσος ισοφάρισε στην επανάληψη για την Λαμία στο τελικό 1-1.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (67' Ράφα Σοάρες), Σβαμπ, Ντάντας (78' Φελίπε Σοάρες), Νάρεϊ (46' Μπίσεσβαρ), Τάισον (67' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (67' Ολιβέιρα).

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεβ, Βασιλαντωνόπουλος, Παούλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Στάνκο,. Σλίβκα, Μαρτίνες (86' Τζανδάρης), Μεντίνα, Ασκόβσκι, Μανούσος (67' Βέργος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News