Ο Χάαλαντ «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Ποδόσφαιρο
Ο Χάαλαντ «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, θ' αφήσει το όνομα του γραμμένο με ανεξίτηλα γράμματα, στα βιβλία της ποδοσφαιρικής Ιστορίας, καθώς σε ηλικία μόλις 22 ετών, σκοράρει... κατά βούληση και καταρρίπτει σωρεία ρεκόρ.

Το -χρονικά- τελευταίο επίτευγμα του νεαρού Νορβηγού επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, συνέβη εχθές (11/4) όταν στο 77ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-0, στην νίκη της ομάδας του επί της Μπάγερν Μονάχου, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League.

Με αυτό το γκολ, ο Χάαλαντ, έφθασε στα 45 για εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις κι έγινε ο μοναδικός παίκτης στην Ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, που το καταφέρνει, καθώς πήρε το σχετικό ρεκόρ από τους Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) και  Ρούουντ Φαν Νιστελρόϊ (Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ), οι οποίοι είχαν σκοράρει από 44 γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο.

Επόμενος στόχος για τον Χάαλαντ, είναι το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο της Premier League. Μέχρι τώρα, ο Νορβηγός άσος, μετρά 30 γκολ σε 27 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Σίτι και χρειάζεται άλλα πέντε για να ξεπεράσει στον σχετικό πίνακα τους Αλαν Σίρερ (Μπλάκμπερν 1994-95) και Αντι Κόουλ (Νιουκάστλ 1993-94), οι οποίοι είχαν σημειώσει από 34 τέρματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News