Ο Τσούμπερ «λύτρωσε» την ΑΕΚ στη νίκη 3-1 επί του Άρη

Ποδόσφαιρο
Ο Τσούμπερ «λύτρωσε» την ΑΕΚ στη νίκη 3-1 επί του Άρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τσούμπερ κρατούσε το… κλειδί της νίκης στη σημερινή αναμέτρηση με τον Άρη, όπου η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 για την 4η αγωνιστική των play off.

Με γκολ του Ελβετού στο 82’ και το 95’ κατάφερε να πάρει το «τρίποντο», παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί με πέναλτι του Γκαρσία στο 36’, ενώ ο Αρης είχε ισοφαρίσει με τον Ιτούρμπε στο 45+1’.

Με μία από τις γνωστές... εκρηκτικές της εκκινήσεις, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης. Όμως ο Αραούχο, εντελώς μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής, «σημάδεψε» με κεφαλιά τον Κουέστα.

Αυτή ήταν κι η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης, μέχρι τη φάση του πέναλτι. Στο 36’ ο Ετέμπο έπαιξε πολύ απρόσεκτα και ανέτρεψε τον Ελίασον μέσα στην περιοχή.

Αναμφισβήτητη παράβαση, η οποία καταλογίστηκε από τον διαιτητή και μετατράπηκε σε γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έφτασε τα 12 εφέτος, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Ο Άρης ήταν σε γενικές γραμμές πιο απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, είχε καλές στιγμές και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με το γκολ που άξιζε, στις καθυστερήσεις.

Στο 45+1’ ο Πάλμα με φοβερό σουτ «τράνταξε» το δοκάρι του Αθανασιάδη και στην επιστροφή της μπάλας, ο Ιτούρμπε, παρότι δεν είχε καλή ισορροπία, κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 55’ ο Κουέστα πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στη μεγάλη ευκαιρία του Αραούχο, από ασίστ του Λιβάι. Ο Άρης στεκόταν καλύτερα όμως κι αυτό το διαπίστωσε ο Αλμέιδα, που προχώρησε σε τριπλή αλλαγή κι αυτό είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τους γηπεδούχους.

Οι Τσούμπερ, Πινέδα, Φερνάντες που μπήκαν μετά το 60’, έκαναν πολύ πιο κινητική την ΑΕΚ στην επίθεση και στο 79’, από πάσα του Πινέδα, ο Τσούμπερ βρέθηκε μόνος, αλλά ο Κουέστα πραγματοποίησε ακόμα μία μεγάλη απόκρουση.

Όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 82’, όταν ο Στίβεν Τσούμπερ εξαπέλυσε μια «οβίδα» έξω από την περιοχή και «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα για να χαρίσει στην ΑΕΚ τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 90+2’, ο Πινέδα έχασε μοναδική ευκαιρία «σημαδεύοντας» το δοκάρι, ενώ στο 90+5’ ο Τσούμπερ διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 3-1.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (96’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι, Ελίασον (60’ Φερνάντες), Γιόνσον (76’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60’ Πινέδα), Αραούχο (60’ Τσούμπερ), Γκαρσία.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά (82’ Χριστοδουλόπουλος) Φαμπιάνο, Μπράμπετς Πίρσμαν, Ετέμπο (46’ Ντουκουρέ), Νταμπό, Ιτούρμπε (61’ Οντουμπάγιο), Νταρίντα, Πάλμα, Καμάτσο (82’ Μαζικού).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News