Έρχεται στο Ηράκλειο το 5ο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου AEGEO CUP

Ποδόσφαιρο
Έρχεται στο Ηράκλειο το 5ο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου AEGEO CUP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεξάγεται από 10 -12 Απριλίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και η Περιφέρεια Κρήτης με αρωγούς τον Δήμο Ηρακλείου-ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΕΠΣ Ηρακλείου, συνδιοργανώνουν το τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου AEGEO CUP από τις 10 έως και τις 12 Απριλίου στο Ηράκλειο. 

Στο AEGEO CUP θα συμμετέχουν 30 ακαδημίες, με 80 ομάδες (1.200 περίπου παιδιά) σε 9 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες από όλη την Κρήτη, Κύπρο και Αθήνα. Οι αγώνες προβάλουν το Ηράκλειο, και την Κρήτη  σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι το νησί μας μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία αθλητικά γεγονότα.

Σήμερα στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν: O Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης, ο υπεύθυνος οργάνωσης του AEGEO CUP,  Καλπακίδης Κώστας και ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗ, Λευτέρης Κορνάρος.

O Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Γιώργος Πιτσούλης δήλωσε: «Για μία ακόμη χρονιά συμμετέχουμε στη διοργάνωση της γιορτής του παιδικού ποδοσφαίρου «5ο AEGEO CUP-Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ» που αποτελεί θεσμό για τις αναπτυξιακές κατηγορίες. Περισσότεροι από 1.000 μικροί αθλητές από την Κρήτη, την Κύπρο και την Αττική θα συμμετέχουν στους αγώνες αποτελώντας ένα τεράστιο «φυτώριο» παιδιών που θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό, με το ποδόσφαιρο. Αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό δρώμενο που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και σαφώς η Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης το στηρίζει, όπως στηρίζει όλα τα αθλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω το Γ.Σ. Εργοτέλη και όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση του τουρνουά. Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των νέων ποδοσφαιριστών».

Ο υπεύθυνος οργάνωσης του AEGEO CUP,  Καλπακίδης Κώστας  επεσήμανε: «Την Δευτέρα 10 Απριλίου αρχίζει το AEGEO CUP, ένα τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που διοργανώνει κάθε χρόνο Μεγάλη Εβδομάδα ο Γ. Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ. Ευτυχήσαμε να έχουμε και φέτος συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Κρήτης, και την ευχαριστούμε πολύ γιαυτό. Το φετινό AEGEO CUP συμπληρώνει 20 χρόνια πορείας. Συμμετέχουν 30 ακαδημίες, με 80 ομάδες (1.200 περίπου παιδιά) σε 9 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες από όλη την Κρήτη, Κύπρο και Αθήνα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ, ΛΙΝΤΟ, ΑΛΜΥΡΟΣ, ΕΓΟΗ, ΚΑΛΤΣΕΤΟ και ΚΑΝΤΙΑ. Στόχος του τουρνουά, που έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα αφού πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, είναι να διασκεδάσουν και μέσα από το παιχνίδι να κάνουν νέους φίλους. Στο AEGEO CUP βραβεύεται η συμμετοχή και η προσπάθεια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και καλύτερος δάσκαλος είναι το ίδιο το παιχνίδι»

Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗ, Κορνάρος Λευτέρης ανέφερε:

«Το Aegeo Cup είναι ένα τουρνουά υψηλών προδιαγραφών που έχει γίνει πλέον θεσμός εδώ και αρκετά χρόνια. Ο κ. Καλπακίδης έχοντας πίσω του μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση τέτοιας μορφής αθλητικών γεγονότων έχει τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να μπορεί να διοργανώνει τουρνουά που παρέχουν όλα τα βασικά εχέγγυα που χρειάζονται οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες και οι νεαροί αθλητές με γνώμονα την εκπαίδευση, την διασκέδαση και το σεβασμό στους εμπλεκόμενους. Με βάση τα παραπάνω και αποπνέοντας απόλυτη ταύτιση ιδεών ως προς το εκπαιδευτικό και το παιδαγωγικό πρίσμα του Aegeo Cup, ο Εργοτέλης δε θα μπορούσε πάρα να είναι στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης του ως συνδιοργανωτής. Καλή επιτυχία σε όλους!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News