ΕΠΟ για φανέλα Εθνικής: «Παραπέμπει στην επέτειο της ελληνικής επανάστασης»

Ποδόσφαιρο
ΕΠΟ για φανέλα Εθνικής: «Παραπέμπει στην επέτειο της ελληνικής επανάστασης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Ομοσπονδία αναφέρει ότι έχει δοθεί τελική έγκριση από την UEFA

Η ΕΠΟ σβήνει τις… φωτιές που άναψαν σχετικά με την νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, θέλησε να απαντήσει σε όλους όσους διαμαρτυρήθηκαν για τα στοιχεία που φέρει η φανέλα, διευκρινίζοντας ότι ο σκοπός ήταν να παραπέμπει στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ενώ τόνισε ότι έχει παρθεί η κατάλληλη έγκριση από την UEFA.

Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της νέα εμφάνισης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για σχέδιο με ναζιστικές παραπομπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής.

Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης.

Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News