Η διακοπή δίνει την ευκαιρία στον Νταμπράουσκας για δουλειά και… λύσεις

Ποδόσφαιρο
Η διακοπή δίνει την ευκαιρία στον Νταμπράουσκας για δουλειά και… λύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σύνθημα για ανασύνταξη έχει ήδη δοθεί στις τάξεις του ΟΦΗ και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων είναι μια ευκαιρία να βρουν ξανά τα… πατήματά τους.

Οι δύο αναμετρήσεις με τον Λεβαδειακό, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League και στην εκκίνηση των play off, άφησαν ανοιχτές… πληγές στην ομάδα του Ηρακλείου.

Όχι μόνο για την ήττα στη Βοιωτία και την ισοπαλία στο “Γεντί Κουλέ”, αλλά κυρίως επειδή συνοδεύτηκαν από άσχημες εμφανίσεις. Σε ένα διάστημα τριών μηνών από την έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας και έπειτα, ο ΟΦΗ έκανε μικρά αλλά σταθερά βήματα προόδου. Τόσο στα επιμέρους αγωνιστικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την τακτική και τον προσανατολισμό, όσο και στον χαρακτήρα που “έχτισε” ως ομάδα.

Στα δύο παιχνίδια με το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη, οι Κρητικοί έδειξαν να… χάνουν τον βηματισμό τους. “Καθρέπτης” είναι το γήπεδο και εκεί φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά, παρότι ο Λιθουανός τεχνικός είχε αναλύσει τους λόγους που δημιουργούν ισχυρό κίνητρο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Από την ερχόμενη Πέμπτη (23/3) θα αρχίσει μια περίοδος μίνι προετοιμασίας περίπου 10 ημερών, με τους ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν στο ΒΑΚ μετά από τετραήμερο ρεπό. Σ’ αυτό το διάστημα είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν τις… μπαταρίες τους, αλλά κυρίως να “καθαρίσουν” το μυαλό τους πνευματικά. Ταυτόχρονα, θα αξιολογηθεί η κατάσταση με τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό, ώστε η τεχνική ηγεσία να γνωρίζει ποιοι από αυτούς και περίπου πότε θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Αυτό βέβαια που “βασανίζει” τον Νταμπράουσκας είναι η αναζήτηση των λύσεων στα κομμάτια που ο ΟΦΗ… χωλαίνει εδώ και καιρό. Το δημιουργικό κομμάτι και το σκοράρισμα είναι μια “ανοιχτή πληγή” στο παιχνίδι των Κρητικών και εκεί αναμένεται να εστιάσει ο 45χρονος προπονητής. Στα έξι παιχνίδια που απομένουν για το τέλος της σεζόν θέλει να δει βελτίωση στον βαθμό που είναι εφικτό αυτήν τη χρονική στιγμή, ενώ παράλληλα θα είναι μέρος της γενικής αξιολόγησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News