H αλήθεια για τα όσα έγιναν στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο
H αλήθεια για τα όσα έγιναν στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκα σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Lido Soccer για να παρακολουθήσω τον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων Ηρακλείου.

Αντίπαλες ήταν οι ομάδες του ΓΕΛ Γαζίου και του 2ου ΕΠΑΛ, διαθέτοντας στις τάξεις τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Το ΓΕΛ Γαζίου που αποτελείται κατά βάση από ποδοσφαιριστές της Κ19 και της Κ17 του ΟΦΗ επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί απέναντι στο 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου έχοντας στην σύνθεσή του αρκετά παιδιά που έχουν αγωνιστεί στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣΗ.

Το 5-1 υπέρ του ΓΕΛ Γαζίου ήταν δίκαιο με την διαφορά δυναμικότητας να είναι εμφανής.

Δυστυχώς όμως το φινάλε του τελικού αντί να αναδείξει την ποιότητα του ΓΕΛ Γαζίου που έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο προσκήνιο έφερε τα όσα έγιναν στην κερκίδα και αμαύρωσαν τον τελικό.

Δυστυχώς λίγα παιδιά-μαθητές και ανάμεσά τους ίσως και κάποια εξωσχολικά στοιχεία κατάφεραν να χαλάσουν την γιορτή που δημιούργησαν εκατοντάδες άλλοι μαθητές και μαθήτριες που βρέθηκαν στο Lido Soccer.

H αλήθεια είναι ότι συνέβησαν κάποια επεισόδια αρχικά στην κερκίδα και αμέσως έτρεξαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, οι γυμναστές και οι καθηγητές για να απομακρύνουν τους μαθητές.

Στη συνέχεια άναψαν σπίθες έντασης έξω από το γήπεδο, με γονείς μαθητών να προσπαθούν να σταματήσουν όσους, χωρίς κανένα λόγο, ήθελαν να συνεχίσουν να μαλώνουν.

Το πιο άσχημο είναι ότι έξω από το γήπεδο, εκεί που δημιούργήθηκε μια νέα εστία έντασης, χτυπήθηκε ένας μαθητής. Και είναι τόσο τραγικό στις μέρες μας παιδιά να χτυπούν παιδιά...

Είναι πολύ άσχημο και υποκριτικό στην αρχή του αγώνα να τηρείται ενός λεπτού σιγή για νέα παιδιά που τόσο άδικα χάθηκαν στα Τέμπη και στη συνέχεια οι ίδιοι που τηρούσαν ενός λεπτού σιγή, να έχουν συμπεριφορά οπαδών.

Ευτυχώς το ξαναλέω, επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, τα επεισόδια δημιουργήθηκαν από μεμονωμένα άτομα, για τα οποία καταγγέλλεται ότι δεν είναι όλοι μαθητές.

Είναι πολύ άσχημο βέβαια οι απονομές νικητών και φιναλίστ να μην γίνονται μπροστά στους συμμαθητές τους, καθώς οι κερκίδες άδειασαν μετά τα επεισόδια επειδή ορισμένοι λίγοι ανεγκέφαλοι κατάφεραν να χαλάσουν την γιορτή του σχολικού αθλητισμού και τα όσα έγιναν δεν τιμούν κανέναν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News