Λεουτσάκος: «Ωμός εκβιασμός Αυγενάκη»

Ποδόσφαιρο
Λεουτσάκος: «Ωμός εκβιασμός Αυγενάκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος παραιτήθηκε από την προεδρία της Super League 2, αλλά σε δήλωσή του έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό Αυγενάκη και για παραπλάνηση των ομάδων από τα λεγόμενα του Υφυπουργού. Η δήλωση Λεουτσάκου: 

«Μετά από τις ενέργειες της Επιτροπής που είχε οριστεί και μετά τα ραντεβού που έκαναν με τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαρινάκη, ήρθε ο κ. Ροκάκης στο Συμβούλιο και μας είπε ότι μπορεί να φέρει τις 150.000 ευρώ, με τέσσερα προαπαιτούμενα κατόπιν απαιτήσεως του Υφυπουργού. Ένα από αυτά ήταν η παραίτησή μου κατ’ εντολή του κ. Ροκάκη και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής.

Πέραν τούτου, είχα δηλώσει ευθέως και στο προηγούμενο Συμβούλιο ότι αν εγώ ήμουν το πρόβλημα, θα έφευγα για να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο οι ομάδες και να είναι ομαλή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η δέσμευση του Υφυπουργού και του κ. Ροκάκη για τις 150.000 θα πρέπει να υλοποιηθεί, αλλιώς θα είναι άδικο, καθώς οι σύλλογοι έχουν ανάγκη την οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά που άλλωστε τους ανήκει από το κομμάτι των κερδών του στοιχήματος.

Έγινε μια συνδιαλλαγή μεταξύ Υφυπουργού και Super League 1 για να έρθουν αυτά τα χρήματα. Θεώρησα ότι πρέπει να πράξω ηθικά, αυτό που έπραξα, μιας και οι ομάδες είχαν πρόβλημα βιοποριστικό. Πιστεύω όμως ότι υπήρχε και ένας ωμός εκβιασμός και μια παραπλάνηση των ομάδων από τα λεγόμενα του Υφυπουργού, καθώς αυτά που τους είπε δεν ευσταθούν.

Αλήθεια είναι τα όσα είπα στις ομάδες και έχουν δηλωθεί και δημοσίως από άλλους, εκτός από εμένα. Ευχαριστώ πολύ τις ομάδες για τη μέχρι τώρα συνεργασία και πιστεύω το πρωτάθλημα να βρει το δρόμο του, να βρει πόρους και να συνεχίσει χωρίς τη μαυρίλα που απ’ ό,τι φαίνεται έφερε μόνο ο Λεουτσάκος. Θέλω να δω αν η μαυρίλα αυτή θα συνεχιστεί».

Σε ερώτηση αν θα πάρουν οι ομάδες τις 150 χιλιάδες τώρα που παραιτήθηκε, απάντησε:

«Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του κ. Ροκάκη και της Επιτροπής μετά τις επαφές με τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαρινάκη. Τώρα μένει να αποδειχθεί, κατά πόσο οι δεσμεύσεις θα γίνουν πραγματικότητα».

Για το πότε πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες:

«Είναι υποχρέωση της Επιτροπής και του κ. Ροκάκη να φέρουν τα χρήματα για να μπουν οι ομάδες στο γήπεδο να παίξουν. Υπάρχει άλλωστε χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τις 9 Μαρτίου γιατί στη συνέχεια θα κλείσει η Βουλή και δεν θα μπορεί να υπάρξει νέα ΚΥΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News