Πέθανε ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ιστορικός παράγοντας της Καλαμάτας

Ποδόσφαιρο
Πέθανε ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ιστορικός παράγοντας της Καλαμάτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τη "χρυσή" εποχή της "Μαύρης Θύελλας"…

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών ο Σταύρος Παπαδόπουλος τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/02). Ο ιστορικός παράγοντας της Καλαμάτας αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος κινήθηκε επιχειρηματικά στο Χονγκ Κονγκ, όπου και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του, έχοντας σημαντική δραστηριότητα με διαμάντια στην περιοχή.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τη "χρυσή" εποχή της "Μαύρης Θύελλας", καθώς υπό την προεδρία του η ομάδα της Καλαμάτας έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της. Επί των ημερών του, η ομάδα της μεσσηνιακής πόλης έφτασε μέχρι την Α' Εθνική (1995) και έδωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετούς σπουδαίους παίκτες, Έλληνες και ξένους.

Χάρη στις διασυνδέσεις του στο εξωτερικό ο Σταύρος Παπαδόπουλος φρόντιζε να φέρνει στην Ελλάδα νεαρούς ποδοσφαιριστές είτε από τη Λατινική Αμερική είτε από την Αφρική και να τους προωθεί. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Πίτερ Οφορίκουε και Ντέρεκ Μπόατενγκ. Την παραγοντική πορεία του θα συντροφεύει εσαεί η ιστορία με τον 16χρονο Ρονάλντο, το φαινόμενο, που είχε εντοπιστεί στη Βραζιλία από ανθρώπους του, αλλά δεν φόρεσε ποτέ τα ασπρόμαυρα.

Φυσικά το ελληνικό στοιχείο δεν έλειπε ποτέ από το ρόστερ, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να είναι ό,τι πολυτιμότερο ξεπήδησε από την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, προτού παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News