"Αθλητικές Ιστορίες" στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο ΟΦΗ μπήκε στην Α΄Εθνική...τρέχοντας με το αυτοκίνητο του βασιλιά!

Ποδόσφαιρο
"Αθλητικές Ιστορίες" στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο ΟΦΗ μπήκε στην Α΄Εθνική...τρέχοντας με το αυτοκίνητο του βασιλιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λίγη φαντασία και συνδέοντας τα γεγονότα μεταξύ τους με τις μαρτυρίες εκπληκτικών ανθρώπων και ποδοσφαιριστών μιας άλλης εποχής θα μπορούσε κανείς να...το δει κι έτσι! Στα τέλη της δεκαετίας του '60, είχε φτάσει η στιγμή που ο ΟΦΗ θα γινόταν η κρητική ομάδα που παίζει για πρωτη φορά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου! Το 1968 ο ΟΦΗ ανέβηκε με τα ιστορικά μπαράζ κόντρα στην Ελευσίνα ενώ την περίοδο 1968-69 μπήκε στα μεγάλα σαλόνια! Και μπήκε φουριόζος. Τα υπόλοιπα τα μάθατε ή θυμηθήκατε χθες στις "Αθλητικές Ιστορίες" της ΚΡΗΤΗ TV..

Στον ΟΦΗ αναπτύχθηκαν μεγάλες φιλίες ανάμεσα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής με τους περισσότερους βέβαια να είναι Κρητικοί αλλά και τους υπόλοιπους...να γίνονται! Μια από αυτές τις φιλίες, πολύ δυνατή αυτή δύο θηρίων σε ψυχή και σωματική δύναμη: Κώστας Παπουτσάκης-Κώστας Παπαθεοφάνους!

Αμφότεροι ενώθηκαν και από ένα αυτοκίνητο! Το εκπληκτικό αυτοκίνητο που βλέπετε στη φωτογραφία όπως είναι σήμερα, ήταν κάποτε ιδιοκτησία της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας και... οι φήμες ήθελαν με αυτό να κάνει τις βόλτες της ακόμα και η Αλίκη Βουγιουκλάκη! Ο Κώστας Παπουτσάκης όπως είπε στην εκπομπή του Γιώργου Μιμίκου έδωσε 45.000 από τις 50.000 που πήρε στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό (αρχές δεκαετίας '60) για να αποκτήσει το εκπληκτικό MG! Ωστόσο όταν κάποιος στο Ηράκλειο (άγνωστος) τον ειρωνεύτηκε, αποφάσισε να το πουλήσει! Έτσι το αυτοκίνητο έφτασε στα χέρια του Κώστα Παπαθεοφάνους... του Κρητικού από τον Ωρωπό Αττικής που δεν...καταλάβαινε από σχόλια. Ήταν όμως το αυτοκίνητο-γούρι για τον ΟΦΗ στην παρθενική του παρουσία στην Α΄Εθνική Κατηγορία.

Και είναι κάτι...σαν ιερό κειμήλιο σήμερα για τους τότε άσους του "Ομίλου". Με τον Παπαθεοφάνους να το διατηρεί ολοκαίνουργιο και να κάνει με αυτό τις βόλτες του στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News