ΟΦΗ-Άρης 0-3 (τελικό)

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ-Άρης 0-3 (τελικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαίο παιχνίδι σήμερα στο «Γεντί Κουλέ», όπου ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Άρη στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ηρακλείου έχει ισχυρό κίνητρο, σε ένα από τα ντέρμπι της εφετινής σεζόν.

Με την βοήθεια των φιλάθλων στοχεύει στη νίκη, που θα τις επιτρέψει να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία της Super League.

Σχηματισμός 3-4-3 και πάλι από τον Βάλντας Νταμπράουσκας, με δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω των απουσιών Πασαλίδη και Διαμαντή, ενώ στο αρχικό σχήμα επέστρεψε ο Ντίκο.

Ο Τοράρινσον είναι η επιλογή του Λιθουανού προπονητή για τη θέση του αριστερού στόπερ, ενώ κεντρικός στην 3αδα θα είναι ο Γιαννούλης αντί του τιμωρημένου Πασαλίδη.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Γιαννούλης (81' Γιοχού), Τοράρινσον, Λάρσον (72' Μπιφουμά), Μπαλογιάννης (46' Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Ντιουσέ (46' Φελίπε - 52' λ.τ. Μοσκέρα), Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα (79' Χριστοδουλόπουλος), Ρουπ (60' Ντουκουρέ), Πάλμα (60' Ιτούρμπε), Γκαρσία (79' Εμπακατά), Καμαρά (88' Νταμπό).

*Φανταστική ατμόσφαιρα στο "Γεντί Κουλέ" από τους φίλους του ΟΦΗ, που δίνουν δυναμικό παρών.

*Στη θύρα των επισήμων ο Μιχάλης Μπούσης, που μετά από τρεις μήνες επέστρεψε στο Ηράκλειο και είναι στο πλευρό της ομάδας. 

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι. 

4' Πολύ ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες του ΟΦΗ, με συνδυαστικό παιχνίδι ως την περιοχή του Άρη, όπου το σουτ του Λάρσον φεύγει άουτ. 

8' Σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στα σώματα, ο Μανδάς με ωραία απόκρουση στην αριστερή γωνία παραχωρεί κόρνερ. 

9' Ο Καμαρά ξανά στην "πλάτη" της άμυνας του ΟΦΗ, θα σουτάρει με το αριστερό και ο Μανδάς ξανά επεμβαίνει σε κόρνερ. 

10' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ 0-1: Κόρνερ για τον Άρη από δεξιά, ο Πίρσμαν κάνει την πρώτη επαφή με τη μπάλα και ο Ρουπ αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή πετυχαίνει το 0-1. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για οφσάιντ και τελικά επιβεβαιώνεται το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. 

19' Ψηλά άουτ το σουτ του Πίρσμαν μέσα από την περιοχή.

23' ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ: Μετά την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, η μπάλα φτάνει στον Νταρίντα, που κάνει πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση και στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (και άουτ).

26' Κίτρινη κάρτα στον Οντουμπάτζο.

30' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ 0-2: Χάνουν την κατοχή της μπάλας στη μεσαία γραμμή οι παίκτες του ΟΦΗ, ο Ρουπ φτάνει ως την μεγάλη περιοχή και γυρίζει στο ύψος του πέναλτι, όπου ο επερχόμενος Νταρίντα κάνει το 0-2.

35' Ο Ντίκο "πατάει" περιοχή, όμως η πάσα του προς τον Τοράλ δεν είναι καλή και ο Ισπανός χάνει τον βηματισμό του. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 0-2 το αποτέλεσμα υπέρ του Άρη. Άσχημη εμφάνιση από τον ΟΦΗ στα πρώτα 45 λεπτά, τόσο στην αμυντική λειτουργία, όσο και στην προσπάθεια επιθετικής ανάπτυξης. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Δύο αλλαγές από τον Νταμπράουσκας, με τον Φελίπε αντί του Ντιουσε και ο Τσιλιανίδης στη θέση του Μπαλογιάννη.

52' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Λουίζ Φελίπε αγωνίστηκε μόλις επτά λεπτά, αφού σε μια προσπάθεια για σπριντ αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα και τον αντικατέστησε ο Μοσκέρα.

55' Σουτ του Τοράλ από καλή θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει σταθερά ο Κουέστα. 

56' Καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Τσιλιανίδης "έστρωσε" τη μπάλα για τον Μοσκέρα και το σουτ του Κολομβιανού ανάγκασε τον Κουέστα να αποκρούσει σε κόρνερ. 

60' Δύο αλλαγές για τον Άρη. Ο Ντουκουρέ στη θέση του Ρουπ και ο Ιτούρμπε αντί του Πάλμα. 

63' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Από το λάθος του Ετέμπο μέσα στην περιοχή του Άρη, ο Μεγιάδο θα δώσει για τον Μοσκέρα που ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι θα πλασάρει άουτ. 

64' Ευκαιρία για τον Άρη. Ο Καμαρά αποφεύγει τον Βούρο στη μικρή περιοχή, πλασάρει με το αριστερό και ο Μανδάς λέει ξανά "όχι" αποκρούοντας με τα πόδια. 

71' Εκτέλεση φάουλ του Καμαρά λίγο έξω από την περιοχή, τρία μέτρα πάνω από την εστία του Μανδά η μπάλα.

72' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Μπιφουμά στη θέση του Λάρσον. 

74' Αντεπίθεση για τον Άρη, ο Νταρίντα το τελικό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αποκρούει στη δεξιά του γωνία ο Μανδάς. 

78' Ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με σουτ-δυναμίτη από τον Μπάκιτς έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

79' Δύο αλλαγές για τον Άρη. Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Νταρίντα και ο Εμπακατά αντί του Ματέο Γκαρσία. 

81' "Κλείνει" τις αλλαγές του ο Νταμπράουσκας. Ο Γιοχού στη θέση του Γιαννούλη. 

88' Αλλαγή για τον Άρη, τη θέση του Καμαρά παίρνει ο Νταμπό.

90' ΓΚΟΛ ΚΑΙ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ. Ο Ιτούρμπε έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και με κοντινό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μανδά, που δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων.

93' Η μπάλα καταλήγει άουτ μετά από δυνατό σουτ του Μοσκέρα.

Τέλος αγώνα ΟΦΗ-Άρης 0-3.

Μετά από καιρό ο ΟΦΗ κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά, δεν δούλεψε τίποτα σωστά και γνώρισε ήττα με 0-3 από τον Άρη στο "Γεντί Κουλέ". Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών και στήριξε την ομάδα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό στον ΟΦΗ για να φανεί απόψε ανταγωνιστικός απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα και λύσεις από τον πάγκο.

Παρά την ήττα του ΟΦΗ οι φίλαθλοι φώναξαν συνθήματα και χειροκρότησαν την ομάδα στο τέλος. Μελανό σημείο πέρα από το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του Λουίς Φελίπε, που μπήκε αλλαγή στο β' ημίχρονο και πέντε λεπτά αργότερα υπέστη πιθανότατα θλάση και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποχώρησε με φορείο και με δάκρυα στα μάτια...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News