default-image

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (2-0) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ - Η βαθμολογία της Super League

Ποδόσφαιρο
Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (2-0) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ - Η βαθμολογία της Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζωντανές» διατήρησε τις ελπίδες που έχει για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και στο -3 από την «Ένωση», που έχει αγώνα λιγότερο (αυτό με τον Ατρόμητο).

Κάλεντ Νάρεϊ (14') και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (62') τα γκολ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ η ΑΕΚ είχε παράπονα από τη διαιτησία για κόκκινες κάρτες σε Ολιβέιρα και Ίνγκασον.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Κι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14ο λεπτό, όταν ο πεσμένος Γιάννης Κωνσταντέλιας βρήκε υπέροχα τον Νάρεϊ κι αυτός με δεξί σουτ νίκησε τον Γιώργο Αθανασιάδη για το 1-0. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 22', με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να αποκρούει το διαγώνιο σουτ του Ορμπελίν Πινέδα.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά πλην ενός επικίνδυνου γυρίσματος του Εχσάν Χατζισαφί (27') που δεν είχε αποδέκτη κι ενός δυνατού, μα άστοχου σουτ του Σέρχιο Αραούχο (41') από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κλασική φάση δε δημιούργησε.

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, με τον Λιβάι Γκαρσία να πλασάρει άστοχα από κλειστή γωνία στο 51', αλλά την ΑΕΚ γενικότερα να μην μπορεί να φτιάξει «καθαρή» φάση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια του Αθανασιάδη, ο Κουλιεράκης πήδησε μόνος του στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αλλαγές ψάχνοντας το γκολ που θα βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 73', όμως, ο Κωνσταντέλιας λίγο έλειψε από την κλειστή γωνία να χριστεί σκόρερ. Ο Ντομαγκόι Βίντα απείλησε στο 83' με κεφαλιά, με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» στις προσπάθειες των Στίβεν Τσούμπερ (87') και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (89').

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας, Ντάντας (81' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (92' Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (88' Τάισον), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα (80' Σιντιμπέ), Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (63' Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (72' Ελίασον), Άμραμπατ, Λιβάι (80' Τσούμπερ), Αραούχο (80' Φαν Βέερτ).  

Μετά τα σημερινά παιχνίδια, όπου σημαντική νίκη πήρε ο Παναιτωλικός επί του Ιωνικού με 1-0, η βαθμολογία έχει ως εξής:

1.Παναθηναϊκός       54

2.ΑΕΚ      50

3.Ολυμπιακός  49

4.ΠΑΟΚ   47

5.Βόλος    35

6.Άρης     31

7.Παναιτωλικός        27

8.Ατρόμητος    25

9.Αστέρας Τρ.  24

10.ΟΦΗ   23

11.ΠΑΣ Γιάννινα      22

12.Ιωνικός       15

13.Λεβαδειακός        13

14.Λαμία  12

*ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν ένα αγώνα λιγότερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News