Βέλιτς: Το μέλλον ανήκει στην ΑΕΚ...

Ποδόσφαιρο
Βέλιτς: Το μέλλον ανήκει στην ΑΕΚ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την έδρα της ΑΕΚ και ηττήθηκε με 3-0.

Ο Γιασμίνκο Βέλιτς αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς, δίνοντας βάση στη δυναμική της Ένωσης αλλά και στο νέο γήπεδο.

«Παίξαμε εναντίον της πρωτοπόρου και της πιο φορμαρισμένης ομάδας του πρωταθλήματος μέσα στην έδρα της. Ήταν εξ αρχής δύσκολο το παιχνίδι. Αν θέλαμε να είχαμε τύχη να ήμασταν προσεκτικοί, να μην κάναμε λάθη, να είχαμε λίγο παραπάνω κατοχή και να πλησιάζουμε την αντίπαλη εστία. Από τα τρία πρώτα: αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί. Δυσκολεύτηκε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Δε θυμάμαι να έκανε κάποια φάση, πέρα από τα δυο ατομικά λάθη και τα γκολ που βρήκε από το φάουλ και το πέναλτι. Είχαμε και την ευκαιρία με τον Βρακά.

Δεν θα κάναμε… 15 ευκαιρίες εδώ. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις 2-3 ευκαιρίες μας. Για τα δεδομένα του παιχνιδιού σταθήκαμε αρκετά καλά. Αποφύγαμε τα ατομικά λάθη. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μείναμε και 10 παίκτες. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πάρουμε μέτρα στο γήπεδο.

Αρχίζαμε να κερδίζουμε δεύτερες μπάλες στο κέντρο και έτσι εξελίχθηκε η επίθεσή μας με κάποια δυνατότητα να δημιουργήσουμε κίνδυνο. Το δευτερο γκολ της ΑΕΚ άλλαξε τον αγώνα και τα πλάνα μας. Θέλαμε να συγκρατήσουμε το σκορ και κάτι που πιστεύω ότι καταφέραμε.

Είχε και η ΑΕΚ το 2-0, δεν χρειάστηκε να φορτσάρει. Δεν παραχωρήσαμε φάσεις ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, πέρα από εύκολα πουλήματα της μπάλας. Το τρίτο γκολ ήρθε έτσι. Και οι άλλες 3-4 φάσεις που έκανε η ΑΕΚ ήρθε από αντεπίθεση.

Οσο οξύμωρο κι αν ήταν αυτό. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε αξιοπρεπής εικόνα. Δεν είναι αυτό δικό μας… πρωτάθλημα. Το δικό μας πρωτάθλημα είναι άλλο να παλέψουμε για τη σωτηρία».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ: «Τρομερό το γήπεδο. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό που είδα. Φαντάζομαι και το προπονητικό κέντρο είναι διαφορετικό. Εμείς κάναμε προπονήσεις στους Θρακομακεδόνες. Εχει αλλάξει η ΑΕΚ. Της ανήκει το μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News