Ποδόσφαιρο

Μαραθώνια εκδίκαση και από Δευτέρα η απόφαση για το Ατρόμητος-ΑΕΚ

Περισσότερο από τρεις ώρες κράτησε η ακροαματική διαδικασία, στη σημερινή εκδίκαση για την τύχη του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ ενώπιον του αθλητικού οργάνου της Super League.

Όλες οι πλευρές παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους, τόσο οι δύο άμεσα εμπλεκόμενες ΠΑΕ, και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό που έκαναν πρόσθετες παρεμβάσεις.

Η απόφαση, που είναι εφέσιμη, αναμένεται την από Δευτέρα και όχι την Παρασκευή, όπως αρχικά αναμενόταν. Από την έδρα δόθηκε η δυνατότητα προσκόμισης υπομνημάτων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο δικηγόρος του Ατρομήτου, Αλέξης Κούγιας. Υποστήριξε πως ο διαιτητής Μανούχος ενήργησε ως υπάλληλος της ΑΕΚ μιλώντας για απόφαση που μπορεί να κρίνει κατάρρευση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα αμφισβήτησε τις μετρήσεις και άφησε αιχμές για τον ρόλο της ΕΠΟ.

«Η απόφαση σας είναι πολύ σημαντική, θα αποτελέσει την απαρχή της κατάρρευσης της εγκληματικής οργάνωσης που έχει σκοπό να ευνοεί μία συγκεκριμένη ομάδα. Η εγκληματική ομάδα ελέγχει σχεδόν όλες τις ομάδες της Super League 2. Οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί είναι παρόντες σε όλες τις Ενώσεις και εκλέγουν διάφορους τυχοδιώκτες σαν τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ. Μέσω των Ενώσεων ελέγχουν διαιτητές, ένας από τους οποίους είναι και ο διαιτητής του αγώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα τόνισε ότι υποβάλλει ένσταση αοριστίας όσον αφορά τα όσα γράφονται στο φύλλο αγώνα και για το κατηγορητήριο και πως θα υποβάλει μήνυση στον διαιτητή Μανούχο για δόλο.

Η πλευρά της ΑΕΚ, δια μέσου της νομικής εκπροσώπου Έλλης Ρίζου, αρχικά ζήτησε να κριθούν ως απαράδεκτες οι παρεμβάσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά και την τήρηση όσων προβλέπει ο νόμος.

«Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, να παίξουμε σε ένα γήπεδο με κοντά δοκάρια. Δώσαμε χρόνο και οι υπεύθυνοι του Ατρόμητου έσκαψαν το γήπεδο και δημιούργησαν και άλλο πρόβλημα. Ο μόνος αρμόδιος ήταν ο διαιτητής, ματαίωσε τον αγώνα. Πως να πάει να παίξει η ΑΕΚ, το γήπεδο δεν ήταν κανονικό;», σημείωσε.

Ο Αλέξης Αλεξίου αμφισβήτησε τις εργασίες που έκανε ο Ατρόμητος αναφέροντας πως έκαναν ακόμη χειρότερη την κατάσταση. «Δεν ζήτησε η ΑΕΚ να πάρει τους βαθμούς, να παιχθεί ο αγώνας με κανονικά τέρματα ζήτησε. Το ζήτησε στις 4:45. Θα μπορούσαν τα τέρματα να έχουν βγει ακόμα και πακτωμένα και να αντικατασταθούν. Δεν το έκανε ο Ατρόμητος. Από τη στιγμή που γνώριζαν και αποδείχθηκε ότι το γνώριζαν, δεν έκαναν κάτι να το διορθώσουν. Τους δόθηκε υπερδιπλάσιος χρόνος, 45 λεπτά. Ο κανονισμός χορηγεί 30 λεπτά δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα άλλο πέραν της υπαιτιότητας του Ατρόμητου», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Παναθηναϊκός μέσω του αντιπροέδρου του και δικηγόρου, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τόνισε πως «…η ΑΕΚ θέλει να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά για 2,5 πόντους. Αν συμβεί αυτό θα ανοίξει κερκόπορτα σε όλα τα πρωταθλήματα», ενώ ο Ολυμπιακός υποστήριξε μέσω των δικηγόρων του, κ.κ.Δημακόπουλου και Καρπετόπουλου ότι «…Η ΑΕΚ είπε ότι όλους τους αγώνες τους δίνει στο γήπεδο, αυτό θέλουμε κι εμείς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια