Ποδόσφαιρο

H Super League 2 απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια

Η επίσημη ανακοίνωση της επ' αόριστον αναστολής του πρωταθλήματος

Την επ' αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε η Super League 2 για λόγους ανωτέρας βίας και παράλληλα επιφυλάχθηκε να προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Όπως αναφέρει, προχώρησε σε αυτή την απόφαση γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η ΚΥΑ και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατ. ευρώ από τα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων. Το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη, πάντως, δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι δεν συστάθηκε επιτροπή για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αφού τα μέλη της Ένωσης περιμένουν να κληθούν οι ίδιοι για το ζήτημα και δεν πρόκειται να ζητήσουν ραντεβού με κανέναν. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αναστολή ισχύει και για το πρωτάθλημα Κ19. Αναλυτικά:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, παρέστησαν οι εκπρόσωποι των κατωτέρω αναφερομένων ΠΑΕ ΑΕΚ Β, ΠΑΕ ΑΕΛ, ΠΑΕ Athens Kallithea, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΕ Βέροια ΝΠΣ, ΠΑΕ Διαγόρας, ΠΑΕ Επισκοπή, ΠΑΕ Ηλιούπολη, ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΕ Ηρόδοτος ΠΑΣΑ, ΠΑΕ Θεσπρωτός, ΠΑΕ Κηφισιά, ΠΑΕ Μακεδονικός, ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ΠΑΕ Ολυμπιακός Β, ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΠΑΕ ΠΑΟ Ρουφ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β, ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΕ Προοδευτική, ΠΑΕ Χανιά, οι οποίες ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν:

Αναστέλλεται επ΄ αόριστον η διεξαγωγή των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Betsson Super League 2 και της Κ19 λόγω ανωτέρας βίας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η υπ΄ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79 και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.

Η Super League 2 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και να προσφύγει αρμοδίως για την προάσπιση των συμφερόντων της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια