Η χαρά του Νταμπράουσκας για τις μεταγραφές και το... παζλ που συμπληρώθηκε με αυστηρά κριτήρια!

Ποδόσφαιρο
Η χαρά του Νταμπράουσκας για τις μεταγραφές και το... παζλ που συμπληρώθηκε με αυστηρά κριτήρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας είχε την ευθύνη για την τελική «έγκριση» των μεταγραφικών στόχων και είδε μέσα στον Ιανουάριο να υλοποιούνται όλα τα «θέλω» του (ή τα περισσότερα).

Το πιο σημαντικό όμως για τον Λιθουανό προπονητή, είναι να πρόκειται για κομμάτια που θα κουμπώνουν στο… παζλ, σύμφωνα πάντα με τα δικά του κριτήρια.

Είχε λοιπόν πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος για το πως ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα του ΟΦΗ στο μεταγραφικό πεδίο και αυτό τόνισε χθες στους ρεπόρτερ της ομάδας, μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής προπόνησης.

Ο 45χρονος τεχνικός εξήγησε τους λόγους, που οι νεοαποκτηθέντες κάλυψαν ακριβώς τα όποια κενά και έφεραν ποιοτική αναβάθμιση, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος για τις μεταγραφές. Δουλέψαμε πολύ μεθοδικά και με στρατηγική. Πήραμε παίκτες στις θέσεις που χρειαζόμασταν και στο στιλ που θέλαμε. Πήραμε έμπειρους παίκτες, όπως ο Μπάκιτς και ο Φελίπε, πήραμε έναν νεαρότερο ποδοσφαιριστή, τον Γκρόνινγκ και έναν παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, όπως είναι ο Μοσκέρα. Τώρα θέλουμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί. Οι παίκτες που ήρθαν πριν από τον Φελίπε ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, ο Λουίζ θα χρειαστεί λίγο χρόνο να ανέβει κι αυτός. Αυτά τώρα είναι ευχάριστα… προβλήματα».

Σχολιάζοντας το αγωνιστικό προφίλ του Λουίζ Φελίπε και όσα προσδοκά να δώσει στην ομάδα του, ο τεχνικός των Κρητικών υπογράμμισε: |Ο Φελίπε είναι ένας τοπ εκτελεστής, ειδικά μέσα από την περιοχή και το σημείο του πέναλτι. Ξέρετε πόσο δυσκολευόμασταν στο σκοράρισμα, έχουμε δώσει 20 παιχνίδια κι έχουμε σκοράρει κάτω από 20 γκολ. Είναι πολύ κάτω από τα στάνταρ που πρέπει να έχει μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ. Θέλουμε να έχουμε επιθετικούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά και η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές μας έχουν αυξηθεί. Ασφαλώς, παίζει ρόλο και η φόρμα κάθε παίκτη, ποιος είναι πιο… καυτό» στο σκοράρισμα, αλλά έχουμε λύσεις. Ο Φελίπε έχει πολύ καλό τελείωμα, έχει πολύ καλή πρώτη πάσα και γενικά τον τρόπο να βάλει στο παιχνίδι τους συμπαίκτες του».

Για το ενδεχόμενο να αλλάξει σχηματισμό μετά την έλευση των νέων προσώπων επισήμανε: «Αν άρχιζε τώρα η χρονιά ίσως να παίζαμε με διαφορετικό σύστημα, αλλά τώρα βλέπουμε ποιο σύστημα δουλεύει καλύτερα. Στο μέλλον θα δούμε, σίγουρα τώρα είμαστε πιο ευέλικτοι. Τώρα ξεκινάμε με ένα σύστημα και τελειώνουμε με άλλο και η ευελιξία αυτή είναι πολύ σημαντική για ένα προπονητή».

Κλείνοντας, ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για τα απαιτητικά ματς με τις ομάδες της πρώτης 4αδας και κατά πόσο η απόδοση του ΟΦΗ ήταν δείγμα της εξέλιξης του: «Δεν μπορείς να χτίσεις αυτό που θες σε ένα μήνα. Κάνουμε τις αναλύσεις μας, μιλάμε με τους παίκτες. Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουν πίστη και υπάρχει η θετική αύρα, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα ανεβαίνουμε σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν τα πάνω, αλλά υπάρχουν και τα κάτω. Είμαστε συνεπείς σε αυτό που αρχίσαμε πριν τρεις μήνες, δημιουργούμε σταθερότητα και θέλουμε τον ΟΦΗ εκεί που ανήκει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News