Ποδόσφαιρο

Το Λασίθι δεν παίζει ποδόσφαιρο: Oι αντιδράσεις από κάθε "γωνιά" του νομού στην ΚΡΗΤΗ TV...

Σε ένα νομό της Ελλάδας που κρίνοντας κανείς από τον ποδοσφαιρικό χάρτη θα μπορούσε να θεωρηθεί ακριτικός-με ό, τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε διάφορους τομείς-για μία ολόκληρη σεζόν μπήκε "λουκέτο" στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Στο νομό Λασιθίου που ήδη τα τελευταία χρόνια υπέστη μεγάλα ποδοσφαιρικά πλήγματα μένοντας με λιγότερες ομάδες το Μητρώο και οι "απαιτήσεις του"...ήρθαν για να τον "τελειώσουν" ποδοσφαιρικά αφού παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την τοπική ποδοσφαιρική αρχή και συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν δόθηκε ποτέ το...κλειδί που θα άνοιγε το λουκέτο!

Σύμφωνα με έναν από τους πλέον έμπειρους παράγοντες της τοπικής ΕΠΣ φαίνεται ότι η προσπάθειά για να υπάρξει πρωτάθλημα στο Λασίθι-για να χρησιμοποιήσουμε "ποδοσφαιρική διάλεκτο"-δεν βρήκε στόχο! Όπως είπε στην ΚΡΗΤΗ TV το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Λασιθίου Μύρων Πολύχρονάκης "στα δύο τελευταία χρόνια μείναμε 12 ομάδες στο Λασίθι. Και ενόψει της σεζόν που διανύουμε όλα σχεδόν τα σωματεία που δηλώσανε συμμετοχή στο πρωτάθλημα βρέθηκαν την τελευταία στιγμή με απόφαση του υπουργού του κ. Αυγενακη να μην μπορούν να μπουν στο Μητρώο! Εκτός από πέντε σωματεία που είχαν προλάβει να κάνουν την εγγραφή τους και να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα". Και ο κ. Πολυχρονάκης μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες: "Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να γίνει εγγραφή των σωματείων, ωστόσο δεν είχαμε συμπαράσταση από τον υπουργό παρόλο που του στείλαμε υπομνήματα. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε. Προσωπικά εγώ και άλλοι σύμβουλοι προσπαθήσαμε, ήρθαμε και στο Ηράκλειο και περιμέναμε πως θα άνοιγε το Μητρώο έστω για μια μέρα..."

Αλλάζουν... νομό Σητεία και Ιεράπετρα;

Και ενώ είμαστε στο 2023 και ενώ γίνεται λόγος γενικότερα για την ανάπτυξη που αξίζει η Κρήτη σε όλα τα επίπεδα κάποιοι αναγκάζονται να μετακομίσουν για να παίξουν ποδόσφαιρο στο Ηράκλειο και άλλοι το σκέφτονται για να το κάνουν! Ο Κώστας Κοκολάκης, πρόεδρος Νίκης Σητείας μας είπε: "Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα πρωτάθλημα. Το '20 διακόπηκε από τον κορωνοιο, το 2021-2022 πραγματοποιήθηκε και την περίοδο αυτή δεν έχουμε! Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ μεγάλο κακό για το ποδόσφαιρο του Λασιθίου και για τα νέα παιδιά τα οποία χάνονται από το ποδόσφαιρο! Η ομάδα μας έχει τμήμα στο παιδικό πρωτάθλημα του Ηρακλείου, η Νίκη Σητείας αυτό έκανε..."
Για να έρθει ο Κωστας Δεδελετάκης ο προπονητής Αναγέννησης Ιεράπετρας αλλά και άνθρωπος του ποδοσφαίρου που δουλεύει καθημερινά με δεκάδες παιδιά να συμπληρώσει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο...

"Έχουν επαναστατήσει αθλητές και γονείς"

"Κοντά στα 1500 παιδιά εδώ στον νομό Λασιθίου δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο! Εγώ δεν εξετάζω αν ο νόμος έπρεπε να γίνει αλλά βλέπω το αποτέλεσμα! Ο νόμος του κυρίου Αυγενακη έκανε τα παιδιά να μην μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο! Τα παιδιά κλαίνε! Και δεν είναι μεταφορικό ότι κλαίνε! Να μετακομίσουμε λοιπον στο Ηράκλειο αφού οι ομάδες μας είναι στο Μητρώο για να παίζουν τα παιδιά μπάλα! Δεν μπορούμε να τους κάνουμε καλά! Έχουν επαναστατησει αθλητές και γονείς"! Μάλιστα ο κ. Δεδελετάκης θέλησε να θίξει και κάτι επιπλέον με μορφή ερωτήματος: "Η ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού θέλει να βάλει όπως λέει τάξη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της επαρχίας! Έτσι δεν είναι; Κι ενώ είναι αδιανόητο για κάποια χωριά στην επαρχία να μπουν στο Μητρώο την ίδια ώρα σε κάποιες ερασιτεχνικές ομάδες που ξοδεύουν τεράστια ποσά στις μεταγραφές η ηγεσία δεν βάζει τάξη! Νομίζω λοιπόν ότι φάσκει και αντιφάσκει! Εγώ και ο πατέρας μου βλέπουμε το ποδόσφαιρο ρομαντικά! Θέλουμε να παίζουν τα παιδιά της περιοχής μας μπάλα και να παίρνουν ευκαιρίες! Πειράζει;"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια