Για την πρώτη εντός έδρας νίκη του 2023 ο ΟΦΗ σήμερα με Αστέρα!

Ποδόσφαιρο
Για την πρώτη εντός έδρας νίκη του 2023 ο ΟΦΗ σήμερα με Αστέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα στις τάξεις του ΟΦΗ, για τον σημερινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γεντί Κουλέ» (17:00, Cosmote Sport 1).

Η αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής βρίσκει την ομάδα του Ηρακλείου ανεβασμένη, αλλά και ενισχυμένη, αφού ο Βάλντας Νταμπράουσκας επέλεξε για την αποστολή τους Μοσκέρα και Μπάκιτς.

Τα δύο -ως τώρα- μεταγραφικά αποκτήματα των «ασπρόμαυρων» για την περίοδο του Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό να πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Λιθουανό τεχνικό.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Μαυροβούνιος χαφ έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ μεγαλύτερο διάστημα είναι στο Ηράκλειο ο Κολομβιανός χαφ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι πως θα φτάσει ο ΟΦΗ στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Οι Κρητικοί έχουν ισχυρό κίνητρο, πάνω από όλα βαθμολογικό για να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, ενώ ταυτόχρονα θέλουν την πρώτη νίκη του 2023 στην έδρα τους. Αν τα καταφέρουν θα είναι η δεύτερη συνολικά στο «Γεντί Κουλέ» για την εφετινή σεζόν.

Με τη γνωστή… συνταγή

Η προετοιμασία του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε χθες, με τον Βάλντας Νταμπράουσκας να ρίχνει το βάρος στην τακτική. Ο 45χρονος τεχνικός έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στους ποδοσφαιριστές, τόσο για τον αγωνιστικό προσανατολισμό, όσο και για τον αντίπαλο.

Όλα δείχνουν ότι θα διατηρήσει τον σχηματισμό 3-4-3, που έχει λειτουργήσει πολύ καλά για τους «ασπρόμαυρους», τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Βέβαια, καλείται να καλύψει το κενό στην 3αδα της άμυνας, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Διαμαντής.

Όλα δείχνουν ότι τη θέση του θα πάρει ο Γιάννουλης, αν και στη διάρκεια της εβδομάδας έγιναν αρκετές δοκιμές. Οι υπόλοιποι βασικοί αναμένεται να είναι αυτοί που αγωνίστηκαν στην Τούμπα.

Πέρα από το Διαμαντή, στο απουσιολόγιο είναι και ο Νέιρα μετά την τιμωρία τριών αγωνιστικών από τον αθλητικό δικαστή, αλλά και ο Τσιλιανίδης που έκανε χθες αποφόρτιση.

Στις επιλογές του Νταμπράουσκας για λόγους τακτικής δεν είναι οι Καμάου, Σωτηρίου, Αποστολάκης και Θεοδοσουλάκης.

Αναλυτικά την 20μελη αποστολή απαρτίζουν οι: Μανδάς, Στίβενς, Λάρσον, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Γιοχού, Τοράρινσον, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Τοράλ, Περέα, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Τζου, Γκερέρο, Ντίκο, Μοσκέρα, Μπιφουμά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News