Μουντιάλ 2022: «Άνω-κάτω» το Βέλγιο, πέντε παίκτες έφυγαν… χωριστά απ’ την αποστολή!

Ποδόσφαιρο
Μουντιάλ 2022: «Άνω-κάτω» το Βέλγιο, πέντε παίκτες έφυγαν… χωριστά απ’ την αποστολή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος εποχής για αρκετούς από τους διεθνείς

Ο αποκλεισμός του Βελγίου από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ στο Κατάρ, έχει φέρει συνεχόμενες… αναταράξεις στο εσωτερικό της ομάδας.

Πέντε διεθνείς πλήρωσαν με δικά τους έξοδα τις πτήσεις της επιστροφής και έφυγαν χωριστά από την υπόλοιπη ομάδα.

Συγκεκριμένα οι Τόμας Μουνιέ, Άξελ Βίτσελ, Ζερεμί Ντοκού, Αρτούρ Τεατέ, Λοίς Οπέντα πλήρωσαν από την τσέπη τους τα έξοδα επιστροφής, σύμφωνα με το «Het Laatste Nieuws».

Η βελγική εφημερίδα ανέφερε ότι οι πέντε παίκτες έφτασαν στις Βρυξέλλες εχθές (2/12) νωρίς, με τους «Κόκκινους Διάβολους» να ακολουθούν με άλλη πτήση το βράδυ της Παρασκευής.

Το Βέλγιο υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς έμεινε ισόπαλο 0-0 με την Κροατία στον τελευταίο αγώνα του Ομίλου F.

Το αποτέλεσμα σηματοδότησε το τέλος μιας απογοητευτικής εκστρατείας για την ομάδα που κατατάχθηκε δεύτερη στον κόσμο από τη FIFA έχοντας στις τάξεις αστέρια όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης Τιμπό Κουρτουά και ο επιθετικός της Ίντερ, Ρομελού Λουκάκου.

Το Βέλγιο βρίσκεται εν μέσω αναφορών για τριγμούς στο εσωτερικό του, αφού ο Ντε Μπρόινε σε μια συνέντευξη στον Guardian πριν από τον αγώνα του Βελγίου με το Μαρόκο, διέγραψε τις πιθανότητες επιτυχίας της χώρας στο Κατάρ, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι «γερασμένη».

Ο Μαρτίνεθ είχε προσπαθήσει να διαψεύσει τις ειδήσεις, αλλά ο Εντέν Αζάρ παραδέχτηκε ότι «είχαν ειπωθεί πράγματα» μετά τους ισχυρισμούς του Ντε Μπρόινε, ενώ ο Βερτόνγκεν φάνηκε επίσης να αναφέρεται στη συνέντευξη του αστέρα της Σίτι μετά την ήττα από το Μαρόκο, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Μάλλον επιτιθέμεθα άσχημα επειδή είμαστε πολύ μεγάλοι (ηλικιακά), αυτό πρέπει να είναι...».

Η προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Κροατία έγινε επίσης εν μέσω φημών για σύγκρουση μεταξύ των Βερτόνγκεν, Ντε Μπρόινε και Αζάρ στα αποδυτήρια μετά την ήττα στο Μαρόκο. Η αποτυχία του Βελγίου να προκριθεί από όμιλο Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1998 αναμένεται να είναι το τέλος της διεθνούς καριέρας πολλών μελών της «χρυσής γενιάς» της χώρας, ενώ ο Μαρτίνεθ αποτελεί ήδη παρελθόν από τον πάγκο της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News