Νέιρα λαμπρός τον οδήγησε στην ανατροπή και ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1!

Ποδόσφαιρο
Νέιρα λαμπρός τον οδήγησε στην ανατροπή και ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είσοδος του Αργεντίνου άλλαξε την εικόνα των «ασπρόμαυρων» και έφερε την πολυπόθητη νίκη

Το άστρο του Χουάν Νέιρα και η δυναμική του «Γεντί Κουλέ» οδήγησε τον ΟΦΗ σε μια μεγάλη ανατροπή, που δίνει τεράστια βαθμολογική «ανάσα».

Η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στο ματς που «έκλεισε» την 13η αγωνιστική και τον πρώτο γύρο.

Οι Κρητικοί βρέθηκαν να χάνουν από το 2ο μόλις λεπτό, δεν είχαν καθόλου καλή εικόνα ως το 70’, όμως η είσοδος του Αργεντίνου ηγέτη (και των υπόλοιπων παικτών που πέρασαν ως αλλαγή), έφερε την ολική ανατροπή.

Ο Νέιρα πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 74’ με κεφαλιά, από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο στο 81’, που σημείωσε ο Ντουρμισάι από ασίστ του Μπιφουμά και το «Γεντί Κουλέ» πήρε… φωτιά.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη του ΟΦΗ για φέτος στο "Γεντί Κουλέ", με την ομάδα του Ηρακλείου να... προσπερνάει τέσσερις ομάδες στη βαθμολογία (Λεβαδειακό, Ιωνικό, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα) και να ατενίζει το μέλλον με καλύτερη προοπτική από την 10η θέση της Super League. 

Το "φιλμ" του αγώνα

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Γεντί Κουλέ".

2' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ 0-1: Εκτέλεση κόρνερ του Βρακά από αριστερά, ο Ντουρμισάι στην προσπάθεια του να απομακρύνει με κεφαλιά, στέλνει τη μπάλα άθελα του στα δίχτυα, αφού πρώτα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι. 0-1 για τους φιλοξενούμενους. 

12' Σέντρα του Μπαλογιάννη από αριστερά, κεφαλιά του Μπουζούκη πάνω από την εστία του Μάρκοβιτς. 

20' Κίτρινη κάρτα στον Βρακά.

22' Ο Μεγιάδο θα δει τώρα την κίτρινη κάρτα. 

Ο διαιτητής Αγγελάκης "χαρίζεται" στον Βρακά στο 24', που θα έπρεπε να δεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Διαμαρτυρίες έντονες από τον πάγκο του ΟΦΗ (βλέπει κίτρινη κάρτα ο Σκίντερις), ενώ ξεσηκώνεται και ο φίλαθλος κόσμος. Ο Λεβαδειακός θα έμενε με 10 παίκτες από νωρίς σ' αυτή τη φάση. 

24' Κόρνερ του Μπουζούκη από δεξιά, άστοχη κεφαλιά του Περέα. 

45' Κόρνερ του Μπαλογιάννη από αριστερά, κεφαλιά του Ντίκο από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πολύ ψηλά άουτ. 

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 0-1 το αποτέλεσμα υπέρ του Λεβαδειακού. Ο ΟΦΗ δέχθηκε την "ψυχρολουσία" με το γκολ των φιλοξενούμενων μόλις στο 2ο λεπτό και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ούτε αγωνιστικά, αλλά ούτε πνευματικά. Οι ποδοσφαιριστές έχουν καταφύγει σε πολλές βαθιές μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση, καθώς οι γραμμές έχουν μεγάλες αποστάσεις και το αμυντικό παιχνίδι του αντιπάλου τους έχει "εγκλωβίσει". 

46' Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς κάποια αλλαγή για τις δύο ομάδες.

48' Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Από το λάθος του Περέα στο κέντρο, ο Σκβάρκα έκανε την κάθετη πάσα για τον Γιαννιώτα που πλάσαρε και χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Βούρου με τάκλιν, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας. 

54' Ελέγχει στο μόνιτορ του VAR την πτώση του Μπουζούκη στη μικρή περιοχή από μαρκάρισμα αντιπάλου ο διαιτητής Αγγελάκης, για το ενδεχόμενο να υπάρχει πέναλτι. Τελικά γυρίζει πίσω στο ξεκίνημα της φάσης, όπου καταλογίζει επιθετικό φάουλ του Ντουρμισάι στον Μπαχανάκ. 

55' Δυνατό σουτ του Ντουρμισάι μέσα από την περιοχή, αποκρούει με τις "γροθιές" ο Μάρκοβιτς.

56' Διαμαρτυρίες από πλευράς ΟΦΗ για χέρι του Μπαχανάκ μέσα στην περιοχή, "παίζεται" λέει ο διαιτητής Αγγελάκης. 

62' Αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Τζου στη θέση του Μπουζούκη.

64' Ο Τζου θα σουτάρει εκτός περιοχής, μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία ο Μάρκοβιτς. 

65' Κόρνερ για τον ΟΦΗ από αριστερά, μετά την πρώτη κεφαλιά, ο Ντίκο θα σουτάρει στην κίνηση από καλή θέση και η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά άουτ.

70' Κίτρινη κάρτα για τον Περέα.  

72' Κίτρινη κάρτα στον Ντίκο για διαμαρτυρία. 

73' Τρεις αλλαγές για τον ΟΦΗ. Ο Ντιουσέ στη θέση του Μεγιάδο, ο Νέιρα αντί του Μπαλογιάννη και ο Μπιφουμά στη θέση του Ντίκο. 

74' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-1: Σέντρα του Τοράρινσον από αριστέρα, ο Νέιρα λίγα δευτερόλεπτα μετα την είσοδο του στο ματς με κεφαλιά-ψαράκι πετυχαίνει το 1-1. Το "Γεντί Κουκλέ" παίρνει... φωτιά!

79' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό, με τον Πέτρε στη θέση του Δούμτσιου.

80' Κίτρινη κάρτα στον Διαμαντή. 

82' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-1: Ανατροπή μέσα σε... πανδαιμόνιο στο "Γεντί Κουλέ"! Ωραία συνεργασία του Νέιρα με τον Μπιφουμά, ο δεύτερος γυρίζει τη μπάλα για τον Ντουρμισάι, που σε κενή εστία γράφει το 2-1.

86' Αλλαγή από τον Βέλιτς, με τον Τσιριγώτη στη θέση του Γιαννιώτα.

87' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Ντουρμισάι δε μπορεί να συνεχίσει και τη θέση του θα πάρει ο Στάικος. 

89' Τελευταία αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, με τον Σακό στη θέση του Σκβάρκα.

92' Κίτρινη κάρτα στον Νέιρα για φάουλ στον Μπαχανάκ και στην ίδια φάση στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού Μάρκοβιτς για διαμαρτυρία.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ, ΟΦΗ-Λεβαδειακός 2-1, πρώτη νίκη στο Γεντί Κουλέ και βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον ΟΦΗ, πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News