ΕΠΟ: Παραμένει στον αέρα η έναρξη των πρωταθλημάτων!

Ποδόσφαιρο
ΕΠΟ: Παραμένει στον αέρα η έναρξη των πρωταθλημάτων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα και θα τεθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Πέμπτης...

Ούτε σήμερα λύθηκε ο γόρδιος δεσμός αναφορικά με την έναρξη των Πανελλήνιων και τοπικών Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και το Μητρώο συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να κρατά σε αγωνία εκατοντάδες σωματεία σε όλη την χώρα.

Το θέμα συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ αλλά απόφαση δεν πάρθηκε επειδή δεν είχε συμπεριληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης και τέθηκε θέμα νομιμότητας.

Έτσι οι εξελίξεις μετατέθηκαν για τη νέα συνεδρίαση που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, με την ελπίδα να υπάρξει «λευκός καπνός».

Σύμφωνα με το soccerplus.gr, κατά τη συζήτηση τέθηκαν δύο προτάσεις:

Η πρώτη του προέδρου της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκου, να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα στις Ενώσεις των οποίων τα σωματεία μπορούν να αγωνιστούν βάσει των προϋποθέσεων του νόμου και οι άλλες να αναμένουν έως τις 2/11 οπότε θα γίνει η ΓΣ της ΕΠΟ.

Στην πρόταση αυτή προστέθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο, Α. Αντωνίου και το θέμα της “ένδειξης αλληλεγγύης” προς τις ΕΠΣ που έχουν πρόβλημα με τα σωματεία τους.

Η δεύτερη πρόταση ήταν του μέλους της Ε.Ε. και πρόεδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτη, ο οποίος πρότεινε να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα μόνο των πρώτων κατηγοριών, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις ημερομηνίες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Στην σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συζήτησε, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της πρόσκαιρης επανέναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και αποφάσισε τα ακόλουθα.

Α) Ορίστηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πέμπτη 20.10.2022 με θέμα το ανωτέρω.

Β) Αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής στον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη σχετικά με την αναγκαιότητα μεταβολών στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς του «Μητρώου», ιδιαίτερα για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και γενικότερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News