«Αδειάζει» Αυγενάκη ο Μπαλτάκος

Ποδόσφαιρο
«Αδειάζει» Αυγενάκη ο Μπαλτάκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι η ψηφοφορία είναι 57-4;» λέει ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Τη δική του απάντηση στις ειρωνικές αναρτήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος:

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι η ψηφοφορία είναι 57-4; Αυτά που λέει αφορούν άλλες ομοσπονδίες που ζουν απ’ το κράτος, που επιδοτούνται. Η ΕΠΟ δεν επιδοτείται απ’ το κράτος και τα 6300 σωματεία που λέει, τα περισσότερα αν όχι όλα, δεν ανήκουν στην ΕΠΟ. Το επιχείρημα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και της άδειας των Περιφερειών καταρρίπτει το ίδιο το επιχείρημα του Μητρώου, γιατί αν ισχύουν αυτά, τι χρειάζεται το Μητρώο;», τόνισε μιλώντας στον Libero 107,4 μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Αναφορικά με την απόφαση ανέφερε: «Το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν το Μητρώο. Για να παίξει μια ομάδα ερασιτεχνική θα πρέπει να ενταχθεί στο κρατικό μητρώο. Εάν το υπουργείο θεωρήσει ότι κάποιο έγγραφο δεν είναι σωστό δεν το επιτρέπει να παίξει. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο γιατί αρμόδια για το ποδόσφαιρο είναι η Ομοσπονδία και δεν έχει κανέναν λόγο να υπάρχει. Για ποιο λόγο να υπάρχει η ΕΠΟ εάν η αδειοδότηση των σωματείων δε γίνεται απ’ αυτή και γίνεται απ’ το Κράτος; Τι δουλειά έχει το Κράτος, το λέει και το Σύνταγμα στο άρθρο 12».

Ο κ. Μπαλτάκος έκρουσε και το… καμπανάκι στη Σούπερ Λίγκα, λέγοντας: «Η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να αφαιρέσει το πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λίγκα εφ’ όσον αυτή συνεχίσει να παραβαίνει το καταστατικό!» και όσο για τη διαμάχη του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είπε: «Εγώ δεν κάνω κόντρα στον Μαρινάκη, εκείνος κοντράρει, εγώ δεν είμαι εκεί, έχω φύγει, όταν το κάνει, εγώ είμαι αλλού. Τον αέρα χτυπάει. Ενοχλείται, αναμενόμενα ίσως, επειδή η συγκεκριμένη ομάδα με την οποία έχω ταυτιστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παναθηναϊκός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News