Ποδόσφαιρο

Εργοτέλης: Οριστική η πτώση στο Τοπικό, επικρατέστερο παραμένει το σενάριο για Α2!

Δεν είχε τελικά μεγάλη διάρκεια το αποψινό συμβούλιο στον Ερασιτέχνη Εργοτέλη. 

Ουσιαστικά τα δεδομένα είχαν γίνει γνωστά από τις προηγούμενες μέρες. Αυτό που είχαν διαπιστώσει οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη και όσοι είναι κοντά στον σύλλογο ήταν πως μετά την...εξαφάνιση Σάμι δεν ήταν αδύνατη η συμμετοχή μόνο στη ΣΛ2 αλλά και στη Γ΄Εθνική ουσιαστικά αφού το μπατζετ δεν θα έφτανε για να μπει πρωταγωνιστικός στόχος ενώ παράλληλα η ομάδα θα "κουβαλούσε" χρέη του παρελθόντος. 

Συνεπώς και μετά το αποψινό Δ.Σ. επικρατέστερο σενάριο παραμένει η επανεκκίνηση από την Α2 μέσω των Νέων Εργοτέλη ενώ οι άνθρωποι της ομάδας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο για την συμμετοχή στην Α1 σαν Γ.Σ. Εργοτέλης. Για αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο το ένα σημείο που πρέπει να ξεκαθαρίσουν είναι το αν μπορούν να αγωνιστούν στ μεγάλη κατηγορία του Τοπικού. Εάν το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει αυτό θα ήταν ανέφικτο 100%. Στην περίπτωση μας, το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει αλλά έχει γίνει η κλήρωση. Σε περίπτωση λοιπόν που τεθεί αυτό το ερώτημα που προαναφέραμε από τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη στην ΕΠΣΗ η τοπική Ένωση θα το θέσει στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ που θα κρίνει ουσιαστικά αν προστεθεί ο Εργοτέλης στην Α1. Τότε θα πρέπει να γίνει λοιπόν και νέα κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΗ αφού αν η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ ανάψει πράσινο φως στον Εργοτέλη τότε η ΕΠΣΗ ασφαλώς και θα ακολουθήσει τις οδηγίες της αρμόδιας αρχής της Ομοσπονδίας.

Τέλος, υπάρχει και το άλλο σοβαρό ζήτημα. Αν ο Εργοτέλης συνεχίσει μέσα από τον Γ.Σ. στην Α1 της ΕΠΣΗ και έχει και την επιβάρυνση του 50% των χρεών μετά την εκκαθάριση της ΠΑΕ οι άνθρωποι της ομάδας ακόμα και αν μπορούν να την "κατεβάσουν" σαν Γ.Σ. στην Α1 ΕΠΣΗ δύσκολα θα πάρουν αυτή την απόφαση. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, επικρατέστερο σενάριο παραμένει η επανεκκίνηση με τους Νέους στην Α2 ΕΠΣΗ και παράλληλα η ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα μετά και από την πλήρη ανακαίνιση στο Μαρτινέγκο που αναμένεται να γίνει άνοιξη με καλοκαίρι του 2023..,

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια