ΕΠΣΗ: Πρωτοποριακή κίνηση με δημιουργία Μικτών Ομάδων Γυναικών

Ποδόσφαιρο
ΕΠΣΗ: Πρωτοποριακή κίνηση με δημιουργία Μικτών Ομάδων Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκροτήθηκε και το τεχνικό team με προπονήτρια την Δανάη Σιδηρά

Η ΕΠΣ Ηρακλείου προχωρά σε μια πρωτοποριακή κίνηση για το γυναικείο ποδόσφαιρο, με τον πρόεδρο Νίκο Τζώρτζογλου να δίνει την κατευθύνσεις για την πραγματοποίηση ενός μεγαλόπνοου οράματος που ξεκινά από το Ηράκλειο με σκοπό να επεκταθεί στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Χθες στάλθηκε σε όλα τα σωματεία της ΕΠΣΗ επιστολή από την πρόεδρο της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου ΕΠΣΗ, Εμμανουέλα Φοινοκαλιώτη, προς όλα τα σωματεία της ΕΠΣΗ, ώστε να συμβάλλουν στην δημιουργία Μικτών Ομάδων Γυναικών Κ15 και Κ17 (Κορασίδες και Νεάνιδες).

Με την επιστολή ζητά από τα σωματεία που  έχουν κορίτσια στην δύναμή τους, είτε αγωνίζονται (έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας) είτε όχι, στις προαναφερόμενες ηλικίες, να στείλουν γραπτή ενημέρωση στην Επιτροπή Ποδοσφαίρου Γυναικών. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση για την ημερομηνία, την ώρα και το γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση επιλογής.

Η κίνηση της ΕΠΣΗ που έχει αρχικά άτυπο χαρακτήρα. δίνει την δυνατότητα στην ΕΠΟ μελλοντικά να πραγματοποιήσει επίσημα μια έξτρα διοργάνωση στις αναπτυξιακές ηλικίες, δίνοντας την ευκαιρία και στα κορίτσια, όπως και στα αγόρια, να έχουν την δυνατότητα έξτρα μοριοδότησης για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής του Γυναικείου Ποδοσφαίρου Εμμανουέλα Φοινοκαλιώτη, μαζί με τον υπεύθυνο υποδομών της Ένωσης Βαγγέλη Παπαγγελή δίνουν σάρκα και οστά σε αυτή την προσπάθεια, με την ευχή να ακολουθήσουν και οι άλλες ΕΠΣ του νησιού αλλά και οι υπόλοιπη Ελλάδα.

Το τεχνικό τιμ για την στελέχωση των Μικτών Γυναικών απαρτίζονται από γυναίκες που είναι διπλωματούχες και έχουν συμβάλει στην εξέλιξη του αθλήματος.

Η Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου επέλεξε ως προπονήτρια την Δανάη Σιδηρά, άμεσες συνεργάτιδές της θα είναι η Μαρία Κουνάλη και η Γεωργία Τριβυζάκη και γυμνάστρια η Γαβριέλα Συμεωνίδη (απόφοιτη ΤΕΦΑΑ).

Επίσης, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου ΕΠΣΗ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους χορηγούς «Cacao Pastry Bakery» και τον κύριο Καστελλάκη Λευτέρη και τον κ. Μύρωνα Μαραγκάκη για την χορηγία των ρούχων όλης της ομάδας καθώς και το Φωτογραφείο Antonis Giakoumakis Fotography για την φωτογράφηση του προπονητικού team

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News