ΟΦΗ: Η όρεξη για βαθμούς που θα κάνουν τη διαφορά

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Η όρεξη για βαθμούς που θα κάνουν τη διαφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι… ευκαιρίες του α΄ γύρου να σκαρφαλώσει στον πίνακα, περνάνε από την έδρα - 11+1 «Σφηνάκια» και η Ωμή Αλήθεια του ΚΚΕ στη Βουλή για το Αθλητικό Μητρώο του Αυγενάκη - Ο Ερντογάν, ο Ινφαντίνο ...και το παράσημο του Πούτιν

Ο ΟΦΗ δεν κέρδισε μόνο  τα ενθαρρυντικά που βιώσαμε για το αγωνιστικό σήμερα και το αύριο του, από την κεφαλιά του Διαμαντή που ισοφάριζε στο 102’ τον ΠΑΟΚ. Η πρόσθεση του βαθμού από αντίπαλο κορυφής, τον κράτησε σε βαθμολογικά σημεία που δημιουργούν σταθερότερη βάση επανεκκίνησης για τη συνέχεια.

Άλλωστε, η βελτίωση οποιουδήποτε δείκτη στις επιδόσεις μιας ομάδας, αυξάνουν και την όρεξή της για καλύτερα αποτελέσματα. Πόσο μάλλον, τώρα που η διακοπή δίνει την μεγάλη ευχέρεια στο Νίκο Νιόπλια, να δουλέψει με πληρότητα.

Στα οκτώ ματς του πρώτου γύρου που έπονται, ο ΟΦΗ θα δώσει ισάριθμους αγώνες εντός και εκτός έδρας (4+4).

Βάσει τις εικόνας του πρωταθλήματος, η κρητική ομάδα έχει τη θεωρητική δυνατότητα να αποκαταστήσει από την έδρα τη βαθμολογική του κατάσταση, αφού πέρα από τον Ολυμπιακό, έχει τη Λαμία, τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό στο "Γεντί Κουλέ".

Εκτός έδρας, αν και τα τελευταία χρόνια εκεί τα πάει καλύτερα, ο βαθμός δυσκολίας (με τα ως τώρα δεδομένα), κάνει πιο απαιτητικές τις αποστολές. Μετά το επόμενο ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ο ΟΦΗ θα χρειασθεί να πάει στα Γιάννινα για τον ΠΑΣ και στις έδρες του Άρη και της ΑΕΚ.

Απλά οι γηπεδούχοι που θα επισκεφτεί ο ΟΦΗ στον πρώτο γύρο, έχουν μέχρι στιγμής μέσο όρο πόντων  1,58 ανά αγώνα στα εντός έδρας, ενώ οι ομάδες που θα τον επισκεφτούν, μόλις 0,36, αφού Ολυμπιακός (1) Λαμία (2), Ιωνικός, (0) Λεβαδειακός (1), έχουν κερδίσει όλοι μαζί μόλις 4 βαθμούς στα εκτός.

 Κόκκινη στο Σιδηρόπουλο για την απρέπεια του στον Πασαλίδη

 Ευτυχώς υπάρχει κάποιο φως στην ΚΕΔ. Δεν μιλάμε για τη φάση όταν  ο Λύρατζης σταμάτησε αντικανονικά τον Ντικό στο ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ, για τον αν ήταν για ανακοπή υποσχόμενης ή προφανούς ευκαιρίας. Κίτρινη... κίτρινη.

Αυτό που μας άρεσε από την Επιτροπή Διαιτησίας ήταν η στάση της για την ζωώδη αντίδραση του Σιδηρόπουλου προς τον Πασαλίδη. Ο διεθνής διαιτητής, θα πρέπει να πέσει στα γόνατα και να ζητήσει συγγνώμη από τον παίκτη του ΟΦΗ και τους θεατές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην ΚΕΔ το συζήτησαν εκτενώς, σχολιάζοντας σφόδρα αρνητικά αυτή την κίνηση βαρέως στρατιωτικού τύπου, αποκαλούμενη “mars”.

Δεν είναι δυνατόν να περάσει έτσι στο ντούκου μια τέτοια κίνηση που είναι από κάθε πλευρά ανεπίτρεπτη. Λένε ότι θα γίνει συζήτηση με τον Δωδεκανήσιο για το θέμα, αλλά τι με αυτό. Μια τέτοια φάση θα έπρεπε να είχε γίνει viral στην Ευρώπη… ως δείγμα αποφυγής.

Ντροπή, πραγματικά…

11+1 «Σφηνάκια»

-Αφοπλιστική για τον υφυπουργό των σπορ, η ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για το Αθλητικό Μητρώο και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των διοργανώσεων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Μαζί με τον Μανώλη Συντιχάκη, ακόμη οκτώ βουλευτές του, ανέφεραν ενδεικτικά το πρόβλημα που δημιουργείται στα τοπικά πρωταθλήματα.

-Το πιο επιχείρημα του ΚΚΕ, είναι ωμά ρεαλιστικό: «Η κυβέρνηση μπορεί να δώσει άμεσα λύση γιατί η αλήθεια είναι ότι το Μητρώο ήδη υπάρχει».

-Φυσικά υπάρχει: «Όλες οι ομοσπονδίες είναι καταγεγραμμένες στη ΓΓΑ και όλα τα σωματεία στα Τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, αφού το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και η δημιουργία του περνάει από τις Διευθύνσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, μέσα από τη χορήγηση σχετικών Βεβαιώσεων, ότι τα συγκεκριμένα Αθλητικά Σωματεία έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας...». Έλα ντε...

-Τι να πούμε για τις εντεταλμένες οι πέντε ΕΠΣ που ζητούν ειδική μέριμνα για όσα σωματεία έχουν καταθέσει αίτηση για το μητρώο της ΓΓΑ; Πιστεύουν ότι θα βγάλουν τον καβρό από την τρύπα και οι ίδιες θα βρεθούν ποικιλοτρόπως ωφελημένες; Έλα, που η τρύπα που άνοιξε ο υφυπουργός στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι μεγάλη... (προς ΕΠΣ Κορίνθου Λακωνίας, Αργολίδας Πειραιά, Κυκλάδων και σία)!

-Μετά το μεγάλο "ψαλίδι” στα τηλεοπτικά συμβόλαια στο 1%, η Super League  σηκώνει… σπαθί και στο ποσοστό των μεταγραφών! Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στο ΔΣ της διοργανώτριας με τον  πρόεδρο της Βαγγέλη Μαρινάκη να προτείνει τη μείωση. Ο Ολυμπιακός, είπε, πληρώνει 1,5-2 εκατ. ευρώ ετησίως τα τελευταία χρόνια, ενώ το συνολικό ποσό που έδωσε η Λίγκα για το 2020-21 ήταν 4,25 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. ευρώ για το 2021-22.  Η πρόβλεψη για το 2022-23 είναι πάνω από 6 εκατ. ευρώ.  «Θα πάμε στα δικαστήρια, για να υποστηρίξουμε το δίκιο μας».

- Εύκολα αντιληπτό ότι αν συμβούν αυτά, η ΕΠΟ θα έχει μέγα πρόβλημα. Θα μείνει με τα παράβολα; Εκτός αν η εθνική ξαναγράψει ένα έπος όπως στην Πορτογαλία.

-Η πιο καθαρή ποδοσφαιρική αλήθεια του Μίτσελ: «Πρόβλημα οι πολλοί παίκτες στην προπόνηση. Θέλω 24 παίκτες συν τους τερματοφύλακες». Εμ…

-Η UEFA αρνήθηκε να αποβάλει τη Λευκορωσία, τον μεγαλύτερο σύμμαχο της Ρωσίας, από την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2024, παρά το αίτημα της κυβέρνησης από τη Γερμανία που διοργανώνει το τουρνουά να την αφαιρέσει.

-Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην κλήρωση του Euro μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στο Χβαρ, το πανέμορφο νησί της Κροατίας και των αρχαίων Ελλήνων. Η κλήρωση θα περιλαμβάνει επτά ομίλους των πέντε ομάδων και τρεις ομίλους των έξι, με τους δύο πρώτους να προκρίνονται στον τελικό. Ως γηπεδούχος η Γερμανία προκρίνεται αυτόματα.

Τρελαίνεται να φωτογραφίζεται με Προέδρους και Πρωθυπουργούς κρατώντας μαζί τους μια μπάλα στο χέρι Τζιάνι Ινφαντίνο. Μετά τις πόζες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τάκη Μπαλτάκο, ο πρόεδρος της FIFA, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν, ο Ινφαντίνο ...και το παράσημο του Πούτιν

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών  στο Κέντρο Turkevi στο Μανχάταν, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες για τις συνομιλίες τους.  Ο Ινφαντίνο έδωσε στον Ερντογάν μια την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και ο αρχηγός του τουρκικού κράτους φάνηκε να την παίζει με το κεφάλι! Αυτά σε μια περίοδο που κρίθηκε από πολλά ξένα Μέσα, ατυχής.

Διότι ενώ αυξάνεται η πίεση στη FIFA και το Κατάρ να δημιουργήσουν ταμείο αποζημίωσης για τους μετανάστες εργάτες που έχουν υποστεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο πρόεδρος της FIFA συναντά έναν αρχηγό κράτους του οποίου το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό του είναι πολύ αμφιλεγόμενο.

Αρέσουν οι «αυταρχικοί» στον Ινφαντίνο; Πέραν απόν Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στο όνομα του ότι είναι στη φύση του ποδοσφαίρου να είναι χωρίς αποκλεισμούς»(!).

Ξέχασε ίσως ότι το 2019 έλαβε το Ρωσικό Τάγμα Φιλίας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη διοργάνωση του Μουντιάλ από τη Ρωσία. Ενώ η FIFA και η UEFA έχουν αναστείλει τη ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, δεν είναι σαφές εάν ο αρχηγός της FIFA έχει επιστρέψει το κρατικό παράσημο....

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News