Το έκανε θρίλερ... αλλά πέρασε στα πέναλτι ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Το έκανε θρίλερ... αλλά πέρασε στα πέναλτι ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέκλεισε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και θα παίξει με τον Απόλλωνα Λεμεσού στα Play Off του Europa League

Την ευρωπαϊκή του συνέχεια για φέτος εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με την κανονική διάρκεια του αγώνα να ολοκληρώνεται ισόπαλη 1-1 (όπως και στο Καραϊσκάκη) και την παράταση με 2-2!

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα Play Off του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού και θα διεκδικήσει την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης. Όμως ακόμα και αν αποκλειστεί από την κυπριακή ομάδα, τότε θα μπει στους ομίλους του Europa Conference League.

Το πρώτο παιχνίδι με τον Απόλλωνα θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 18 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στις 25 του ίδιου μήνα στο Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» φλέρταραν με την… αυτοκτονία απόψε στην Μπρατισλάβα, αφού δύο φορές προηγήθηκαν στο σκορ αλλά ισάριθμες ισοφαρίστηκαν!

Στο 52’ ο Ζινκερνάγκελ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης 0-1 στον Ολυμπιακό αλλά η πίεση της Σλόβαν μέχρι το τέλος ήταν ασφυκτική και στο 94’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 1-1 με τον Σάπονιτς κι ενώ στην προηγούμενη φάση ο Μασούρας είχε δοκάρι σε αντεπίθεση για να τελειώσει το ματς!

Το 1-1 έστειλε τις ομάδες στην παράταση αλλά με διαφορετικά αριθμητικά δεδομένα, αφού στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων η Σλόβαν έχασε τον Άμπενα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αψιμαχία με τον Τικίνιο.

Καλύτερος στο ξεκίνημα της παράτασης ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-2 με τον Αγκιμπού Καμαρά αλλά και πάλι ισοφαρίστηκε στο 108’ με τον Γκριν να κάνει το 2-2.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Βάτσλικ να αποκρούει το κρίσιμο 5ο πέναλτι της Σλόβαν και στη συνέχεια τον Βαλμπουενά να ευστοχεί στο τελευταίο του Ολυμπιακού, χαρίζοντας την πρόκριση στα playoffs του Europa League.

Η σειρά των πέναλτι:

Εύστοχος ο Ραμίρες... 1-0 η Σλόβαν

Άστοχος ο Κούντε... Μένει το 1-0 για την Σλόβαν

Εύστοχος ο Σάπονιτς... 2-0 η Σλόβαν

Εύστοχος ο Μπουχαλάκης... Μειώνει 2-1 ο Ολυμπιακός

Άστοχος ο Κούτσκα... Παραμένει το 2-1

Εύστοχος ο Μασούρας... Ισοφαρίζει σε 2-2 ο Ολυμπιακός

Εύστοχος ο Γκριν... 3-2 η Σλόβαν

Εύστοχος ο Άβιλα... Ισοφαρίζει σε 3-3 ο Ολυμπιακός

Ο Βατσλίκ αποκρούει το πέναλτι του Τσακβετάτζε... Μένει το 3-3

Εύστοχος ο Βαλμπουενά... 4-3 για τον Ολυμπιακό και πρόκριση στα playoffs του Europa League!

ΣΛΟΒΑΝ: Τσόβαν, Κάσια, Άμπενα, Ντε Μάρκο (69' Άγκμπο), Πάουστσεκ (90' Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90' Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμχραλ (85' Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69' Σάπονιτς), Γκριν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85' Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς (80' Μανωλάς), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68' Αγκιμπού Καμαρά), Αραμπί (68' Τικίνιο (91' Κανέ (110' Βαλμπουενά)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News