Καλό το...σόου αλλά υπάρχουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που πεινάνε...

Ποδόσφαιρο
Καλό το...σόου αλλά υπάρχουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που πεινάνε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν λέω, καλό το κάθε σόου και προσωπικά μου αρέσει να παρακολουθώ κάθε ομαδικό αλλά και ατομικό άθλημα, όσο τουλάχιστον μου το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μου! Ωστόσο εδώ μιλάμε για μεγάλες διοργανώσεις και...παλάτια στην άμμο την ώρα που στο δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα, το ποδόσφαιρο, με το οποίο ασχολείται η μισή Ελλάδα, ακόμα και αν προχωρήσεις από τις χιλιάδες ακαδημίες που υπάρχουν και αγωνιστείς στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, σήμερα-αν δεν έχεις κέρδη από άλλους πόρους-είσαι καταδικασμένος...να πεινάσεις!

Και όχι, δεν ξεχωρίζω το ποδόσφαιρο από τα άλλα αθλήματα (ομαδικά και ατομικά), το επαναλαμβάνω! Απλώς, είναι το άθλημα που μπαίνει όσο κανένα σε κάθε ελληνικό σπίτι! Αν σκεφτεί κανείς πως στο Ηράκλειο μόνο οι ακαδημίες του Εργοτέλη και του ΠΟΑ μαζί αριθμούν σχεδόν 1000 (!) παιδιά, τότε καταλαβαίνει τι θέλω να πω! Αυτά τα παιδιά θέλουν μια μέρα να παίξουν σε υψηλό επίπεδο! Να θυσιάσουν την ξέγνοιαστη εφηβική ζωή, να στερηθούν...χάμπουργκερ, πίτσες και σουβλάκια για να παίξουν μπάλα και κάποια στιγμή αν φτάσουν σε μια κατηγορία σαν τη Super League 2 να κινδυνεύουν να τα στερηθούν-φαίνεται γραφικό αλλά δεν είναι αστείο το σχόλιο-και λόγω... του άδειου πορτοφολιού! Ειδικά όσοι παίζουν σε ομάδες μακριά από τις ιδιαίτερες τους πατρίδες! Φυσικά έχουν ευθύνες και οι ομάδες, φυσικά και χρειάζονται οργάνωση και αξιόπιστους παράγοντες αλλά αυτά τα έσοδα που περιμένουν στη ΣΛ2 μετά από ένα πρωτάθλημα-ανέκδοτο με πολλές ομάδες και με μια πρωταθλήτρια με τρομερή πορεία (Βέροια) που δεν πήρε εισιτήριο ανόδου! Θα το ξαναγράψω καλές οι γιορτές, καλό και το κάθε παιχνίδι στην άμμο-θέλω πολύ να το παρακολουθήσω από κοντά-ωστόσο η μισή Ελλάδα παίζει μπάλα και αξίζει την προσοχή μας!

Ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος τόνισε χθες σε συνέντευξή του ότι οι ομάδες πήραν από 57.000 ευρώ την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Ο Λεουτσάκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

«Κάθε χρόνο παλεύουμε με τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Θα πάνε οι ομάδες με τις ποινές που προβλέπονται. Οι ομάδες πήραν από 57.000 ευρώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Έχουν βάλει πάνω από 800.000 ευρώ, η κάθε μία. Άρα πως θα πληρώσουν; Παρακαλούμε να γίνει η εκκαθάριση του στοιχήματος και να πάρουν οι ομάδες τα λεφτά τους. Ρήμαξαν οι ομάδες.

Αδικία έγινε και με την Βέροια που βγήκε πρώτη και έδωσε τέσσερα μπαράζ για να ανέβει. Εμείς έχουμε έναν ψήφο, παλεύουμε μόνοι μας. Αξίζει να υπάρχει ποδόσφαιρο στην επαρχία.

Και πέρυσι κάποιες ομάδες έπαιξαν με περιορισμούς. Δεν πληρώθηκαν όμως τα χρήματα που έπρεπε να πάρουν. Δεν είναι και ότι καλύτερο. Βιώνουμε μία σκληρή πραγματικότητα. Να αναλωθούν οι ομάδες στο Ελληνικό στοιχείο.

Όσο για τον Ηρακλή, δεν έχω άποψη, δεν το γνωρίζω. Όσο για το πότε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα; Έχουμε βάλει ως ημερομηνία την 7η Ιουλίου για να βάλουν το παράβολο οι ομάδες. Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε, τόσο το καλύτερο.

Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Σε 3,5 μήνες δώσαμε 580 αγώνες. Πάλι έρχεται νέο κύμα κορωνοϊού και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News