Εθνική Ελλάδας: Με το… πόδι στο γκάζι νίκησε 3-0 και την Κύπρο

Ποδόσφαιρο
Εθνική Ελλάδας: Με το… πόδι στο γκάζι νίκησε 3-0 και την Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Nations League και πολλά χαμόγελα για την εικόνα της ομάδας

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε είναι δεδομένο ότι η Εθνική Ελλάδας που χτίζει ο Γκουστάβο Πογέτ έχει όλο το μέλλον μπροστά της και μπορεί σύντομα να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις!

Το έδειξε στα ματς με Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο και το επιβεβαιώσε απόψε το βράδυ μπροστά στο θερμό ελληνική κοινό, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, εκεί όπου επικράτησε με 3-0 της Κύπρου.

Με μια εμφάνιση σοβαρή και πειστική, το ελληνικό συγκρότημα συνεχίζει με το απόλυτο νικών στον όμιλο του Nations League μετά από τρεις αγωνιστικές και οδηγεί την κούρσα στην βαθμολογία με 9 βαθμούς.

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Τάσος Μπακασέτας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ανοίγοντας το σκορ στο 8ο λεπτό με σουτ μετά από πάσα του Τσιμίκα, ενώ στο 20’ ήταν ο ίδιος που μοίρασε την ασίστ στον Παυλίδη μετά από λάθος στην άμυνα της Κύπρου και έτσι πολύ γρήγορα έγινε το 2-0. Η Εθνική Ελλάδας είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και έφτασε σε τρίτο γκολ τρία λεπτά μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου με εξαιρετικό σουτ του Λημνιού.

Μετά το 3-0 ο Πογέτ φρόντισε να προφυλάξει αρκετούς ποδοσφαιριστές καθώς είναι δεδομένη η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια στο Nations League ενώ ακολουθεί την Κυριακή η νέα αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό με το Κόσοβο (νίκησε 3-2 τη Β.Ιρλανδία), όπου η Ελλάδα με νίκη θα εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο…

Πάντως στο φινάλε τα χαμόγελα πάγωσαν, με τον Λημνιό να τραυματίζεται στο γόνατο και να αποχωρεί με φορείο...

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (24’ λ.τ. Τζαβέλας), Τσιμίκας, Σιώπης (53’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (81’ Παπανικολάου), Μάνταλος (53’ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46’ Μασούρας), Παυλίδης.

ΚΥΠΡΟΣ (Κωστένογλου): Μιχαήλ, Κατελάρης (46’ Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορρέα, Πίττας, Ν. Ιωάννου (64’ Ν. Παναγιώτου), Αρτυματάς, Κυριάκου, Παπουλής (74’ Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64’ Τζιωνής), Σωτηρίου (46’ Χριστοφή).

Αποτελέσματα (3η)

Ελλάδα-Κύπρος              3-0

Κόσοβο-Β.Ιρλανδία        3-2

Η βαθμολογία

1.Ελλάδα            9

2.Κόσοβο           6

3.Κύπρος           1

4.Β.Ιρλανδία      1

Η επόμενη (4η)

Κυριακή 12 Ιουνίου

Ελλάδα-Κόσοβο

Β. Ιρλανδία-Κύπρος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News