FIFA-UEFA σε Αυγενάκη: «Αλλάξτε τους νόμους, αλλιώς Grexit»!

Ποδόσφαιρο
FIFA-UEFA σε Αυγενάκη: «Αλλάξτε τους νόμους, αλλιώς Grexit»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν τροπολογίες για το Μητρώο και σε διατάξεις που καταπατούν το αυτοδιοίκητο

Μετά... κόπων και βασάνων πραγματοποιήθηκε τελικά χθες η συνάντηση των FIFA/UEFA με τους εκπροσώπους του υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ απουσίαζε ο καθ' ύλην αρμόδιος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι διεθνείς συνομοσπονδίες έβγαλαν στη... σέντρα τον αθλητικό νόμο Αυγενάκη και τις επόμενες μέρες θα στείλουν αναλυτική επιστολή με τις τροπολογίες που πρέπει να γίνουν σε διατάξεις που καταπατούν το αυτοδιοίκητο, όπως αναφέρει η "Live Sport". Αν μάλιστα τις αγνοήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, τότε θα επιβληθούν κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο χρονικός ορίζοντας που όρισαν για τις τροποποιήσεις είναι το τέλος Ιουλίου κι αν μέχρι τότε δεν σημειωθεί σημαντική πρόοδος, θα αιωρείται το Grexit πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού πρέπει να τροποποιήσει μεταξύ άλλων διατάξεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το Μητρώο Σωματείων και για τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Για την ΕΕΑ μάλιστα ξεκαθαρίστηκε ότι τα πορίσματά της δεν είναι δεσμευτικά για τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου και "οι ποινές επιβάλλονται μόνο από τις Πειθαρχικές Επιτροπής της λίγκας ή της ΕΠΟ", όπως ειπώθηκε από τους ξένους αξιωματούχους.

Τουλάχιστον δύο ώρες κράτησε μάλιστα η συζήτηση για το Μητρώο Σωματείων και από τις FIFA-UEFA τονίστηκε ότι δεν μπορεί ένας αθλητικός νόμος να καθορίζει ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και ποιες θα ψηφίζουν στις ΓΣ των ΕΠΣ.

"Είμαστε ενάντια σε οτιδήποτε παρεμβαίνει στη διοίκηση του ποδοσφαίρου και πατάει τη λεπτή γραμμή. Θα υπάρξουν συνέπειες για την ΕΠΟ και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της UEFA, Λούκα Νίκολα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News