Play off: «Αφεντικό» ο Παναθηναϊκός, έρχεται… τελικός Άρης-ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Play off: «Αφεντικό» ο Παναθηναϊκός, έρχεται… τελικός Άρης-ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απομένουν δύο αγωνιστικές που θα κρίνουν τα πάντα

Νέα δεδομένα έφερε η 8η αγωνιστική των play off στη «μάχη» για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός έγινε φαβορί για ένα… εισιτήριο, μετά το διπλό (1-2) επί του Ολυμπιακού, καθώς θέλει πλέον νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον στόχο.

Την ίδια ώρα, το Σάββατο έρχεται… τελικός ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Μπούργος πήρε μεγάλη νίκη σήμερα επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-1), ενώ η «Ένωση» δε δυσκολεύτηκε στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0).

Αναλυτικά η εικόνα μετά τα σημερινά ματς:

Αποτελέσματα (8η)

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2

1.Ολυμπιακός 79

2.ΠΑΟΚ 60

3.Παναθηναϊκός 58

4.Άρης 56

5.ΑΕΚ 56

6.ΠΑΣ Γιάννινα 46

Επόμενη (9η)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

Τα σενάρια για την Ευρώπη...

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" με 2-1 τον φέρνει σε θέση ισχύος έναντι Άρη και ΑΕΚ στη μάχη για την Ευρώπη. Το "τριφύλλι" θέλει πλέον δύο βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ώστε να φτάσει στους 60 πόντους και να έχει το πάνω χέρι καθώς έχει την ισοβαθμία τόσο κόντρα στον Άρη όσο και επί της Ένωσης.

*Αν ο Άρης νικήσει την ΑΕΚ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και ο Παναθηναϊκός δεν χάσει από τον ΠΑΣ στην Λεωφόρο τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης "κλειδώνει" την τετράδα της Ευρώπης: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης θα παίξουν Ευρώπη και θα μένει να ξεκαθαρίσει είναι η θέση που θα τερματίσουν οι "πράσινοι" και οι "κιτρινόμαυροι".

Αν η ΑΕΚ πάρει το τρίποντο επί του Άρη θα είναι αυτή που θα κλειδώσει τη θέση της στην τετράδα και θα βγει τη νέα σεζόν στην Ευρώπη.

Για να βγουν τόσο ο Άρης όσο και η ΑΕΚ στην Ευρώπη θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να χάσει και στα δύο παιχνίδια που απομένουν με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, να μείνει στους 58 βαθμούς και να δώσει έτσι την ευκαιρία να τον προσπεράσουν. Και φυσικά παράλληλα το τριφύλλι να μην κατακτήσει το Κύπελλο.

Αν Άρης και ΑΕΚ δεν κερδίσουν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, έρθουν ισόπαλοι και οι δύο, που μένουν μέχρι το φινάλε των playoffs τότε ο Παναθηναϊκος τερματίζει σίγουρα τρίτος και ο Άρης είναι αυτός που κατακτά την τέταρτη θέση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News