Ο Γιάννης Αναστασίου στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο ΟΦΗ, το Ηράκλειο, ο Καρέλης και ο Ιμπραϊμοβιτς...

Ποδόσφαιρο
Ο Γιάννης Αναστασίου στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο ΟΦΗ, το Ηράκλειο, ο Καρέλης και ο Ιμπραϊμοβιτς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν μη τι άλλο ανήκει ήδη στην ελίτ των Ελλήνων προπονητών και παρόλο που δεν δουλεύει τα τελευταία χρόνια σε θεωρητικά μεγάλη ελληνική ομάδα, ο ίδιος…μεγαλώνει! Κάπως έτσι δεν είναι τα δεδομένα για τον Γιάννη Αναστασίου; Ο Πρεβεζάνος τεχνικός και παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο Ηράκλειο (για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν) για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στη διαδικασία των Play Outs και μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, το ξεκαθάρισε από την αρχή: «Κάθε φορά στο Ηράκλειο αισθάνομαι πως είμαι στο σπίτι μου…»

Ο προπονητής της ομάδας Αγρινίου μίλησε…επί παντός ποδοσφαιρικού!

Για την ομάδα του αλλά και τον ΟΦΗ για τον οποίο πάντα έχει αισθήματα, για τα ταλέντα που βγάζει η Κρήτη, για τον Εργοτέλη για τον Ηρακλειώτη ποδοσφαιριστή του Νίκο Καρέλη τον οποίο εμπιστεύτηκε και αυτός τον δικαίωσε, για το φετινό πρωτάθλημα της Super League αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ θελήσαμε έχοντας απέναντί μας ένα βαθύ γνώστη του ποδοσφαίρου (και εκτός συνόρων) να μιλήσουμε μαζί του για Τσάμπιονς Λιγκ και Μουντιάλ. Ασφαλώς δεν έλειψε η αναφορά στην Εθνική Ομάδα που όπως μας είπε ο Γιάννης Αναστασίου «είναι αυτονόητο κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής να θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα της και κάθε Έλληνας προπονητής να καθίσει στον πάγκο της»…

Ας δούμε όμως τι μας είπε αναλυτικά ο 49χρονος τεχνικός…

Για τον πολύ δυνατό Παναιτωλικό που δημιούργησε: «Αυτό που θέλαμε ήταν να κάνουμε μια ομάδα ελκυστική για τους τηλεθεατές που βλέπουν τους αγώνες της στην τηλεόραση και βέβαια για αυτούς που έρχονται στο γήπεδο! Θέλαμε να έχει ταυτότητα και βέβαια να έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα! Και έτσι μπορώ να πω ότι υπάρχει ικανοποίηση φτάνοντας προς το τέλος της σεζόν…»

Για το αν είχε στο μυαλό του το παράδειγμα του ΟΦΗ: «Θέλουμε να παρουσιάζουμε βελτίωση σαν ομάδα και να μην παραμένουμε στάσιμοι! Αν μπορούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο σαν αυτό που έχει φτάσει ο ΟΦΗ θα είναι πολύ σημαντικό!»

Για τον Νίκο Καρέλη: «Ο Νίκος ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τραυματισμούς ενώ έκανε και κάποιες επιλογές σε ομάδες που δεν του βγήκαν! Κυρίως όμως στέκομαι στους τραυματισμούς που είχε! Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήξερα από τα πρώτα του βήματα στον Εργοτέλη ενώ συνεργαστήκαμε στον Παναθηναϊκό παλαιότερα. Του είχα ζητήσει κάποια πράγματα και τα έκανε, ανταποκρίθηκε! Είναι μάλιστα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας και εύχομαι να πετύχει και άλλα τέρματα και να ολοκληρώσει τη σεζόν με διψήφιο αριθμό!»

Για τον ΟΦΗ του Νιόπλια και το Ηράκλειο: «Να ξέρετε πως όποτε έρχομαι στο Ηράκλειο νιώθω σαν στο σπίτι μου! Τώρα έρχομαι στον ΟΦΗ! Από την εποχή του Γκέραρντ ο ΟΦΗ έπαιζε επιθετικά και αυτό κάνει και τώρα! Έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και θεωρώ ότι στάθηκε άτυχος που δεν μπήκε στην πρώτη εξάδα!»

                                  «Οι Μικτές δείχνουν πως το Ηράκλειο βγάζει ταλέντα»

Η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, τα ταλέντα που βγάζει το Ηράκλειο, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης και οι Μικτές δεν περνάνε απαρατήρητα από τον Γιάννη Αναστασίου: «Έχω επαφή με το Ηράκλειο, γνωρίζω τι γίνεται στην πόλη και πρέπει να σημειώσω πως και οι επιτυχίες που κάνουν οι Μικτές ομάδες δείχνουν ότι η πόλη και ο νομός γενικότερα βγάζουν ταλέντα! Ο ΟΦΗ κάνει την προσπάθεια να αξιοποιήσει νέα παιδιά ενώ και ο Εργοτέλης από τα προηγούμενα χρόνια έχει επενδύσει σε νέους παίκτες και έχει αναδείξει! Και θα προσθέσω πως όσο περισσότερες ευκαιρίες παίρνουν οι νέοι παίκτες από την περιοχή που εδρεύει η κάθε ομάδα, τόσο περισσότερο θα στηρίξουν οι τοπικές κοινωνίες…»

                                Για το πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου

Για το πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου: «Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα γιατί εκμεταλλεύτηκε το ότι ήταν πιο ουσιαστικός από τις άλλες ομάδες, ειδικά στα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Είχε μεγαλύτερη σταθερότητα. Αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου πιστεύω ότι θα γίνει πολύ καλό παιχνίδι! Ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την εποχή ενώ ο ΠΑΟΚ έχει παραστάσεις και δείχνει να ανταποκρίνεται στα δύσκολα…»

                              "Χρειαζόμαστε γήπεδα που θα...μπαίνει η οικογένεια"

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε ειδική αναφορά και στη σημασία που έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο η δημιουργία νέων, σύγχρονων γηπέδων. Χαρακτηριστικά σχολίασε:  «Σίγουρα είναι κέρδος η δημιουργία νέων γηπέδων. Αυτό που έχει ολοκληρώσει σχεδόν η ΑΕΚ, αυτό που θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός! Θέλω να πω ότι θα ήταν σπουδαίο να υπήρχαν περισσότερα γήπεδα υψηλών προδιαγραφών ήδη στην Ελλάδα! Γήπεδα που θα δίνουν την ευκαιρία στην ελληνική οικογένεια να βρίσκεται στην κερκίδα!»          

            

                                         "Ύψιστη τιμή ο πάγκος της Εθνικής"

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει λόγο να κρύψει πως θα ήθελε μια μέρα να γίνει προπονητής της Εθνικής! «Είναι η πιο μεγάλη τιμή αυτή! Είναι αυτονόητο κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής να θέλει να αγωνιστεί με τη φανέλα της και κάθε Έλληνας προπονητής να καθίσει στον πάγκο της! Από κει και πέρα εγώ θέλω να σταθώ στο γεγονός πως η Εθνική μας βρέθηκε για τελευταία φορά σε μεγάλη διοργάνωση το 2014, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας (σ.σ. προπονητής ο Φερνάντο Σάντος). Πρέπει να επιστρέψει η Εθνική μας στα μεγάλα ραντεβού! Αυτό είναι κάτι που θα μας έκανε όλους να νιώσουμε χαρά!»

Για το Champions League: “Μετά τους σπουδαίους ημιτελικούς με γκολ και θέαμα, ευελπιστώ πως θα δούμε και έναν εξίσου συναρπαστικό και θεαματικό τελικό!»

Για το Μουντιάλ: «Για πρώτη φορά γίνεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χειμώνα! Αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό και πρέπει να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι εθνικές και οι ποδοσφαιριστές! Είναι κάτι τελείως διαφορετικό να καλείσαι να αγωνιστείς καλοκαίρι μετά το τέλος μιας ποδοσφαιρικής περιόδου από το να αγωνίζεσαι μεσούσης της περιόδου όπως θα γίνει για τους ποδοσφαιριστές στο Κατάρ…»

                                         "Ήξερα πως ο Ζλάταν θα παίζει για χρόνια..."

Για επίλογο αφήσαμε όσα μας είπε ο Γιάννης Αναστασίου για ... τον πιο διάσημο φίλο του! Τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: "Έχουμε επαφή, ήμασταν συμπαίκτες εξάλλου! Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και τόσο μεγάλος αθλητής που περίμενα από τότε που ήμασταν συμπαίκτες πως θα μπορεί να παίζει μέχρι μεγάλη ηλικία"...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News