ΟΦΗ : Κυνική ομολογία μεγάλης ομάδας…

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ : Κυνική ομολογία μεγάλης ομάδας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κίνητρο του "κύρους" κυριάρχησε στην πνευματική προετοιμασία της κρητικής ομάδας - Οι σωστές αποφάσεις του Μανούχου στα πέναλτι - Η ανθρώπινη επιθυμία για την Ειρήνη - 11+1 "Σφηνάκια"

Η πνευματική προετοιμασία του ΟΦΗ για την οποία είχε κάνει λόγο ο Νίκος Νιόπλιας πριν το παιχνίδι στη Λαμία, ξορκίζοντας το χαρακτηριστικό του αδιάφορου απέναντι στην ζορισμένη για παραμονή στην κατηγορία, αποδείχθηκε κυνική μέσα στο γήπεδο, με εμφατικό το χαρακτηριστικό της μεγάλης και σοβαρής ομάδας, που φάνηκε από τη συνολική διαχείριση όλου του παιχνιδιού. Μπράβο…

Η νίκη για το κύρος του ΟΦΗ ήταν πολύ σημαντική στη Λαμία, ειδικά μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναιτωλικό στο Γεντί Κουλέ. Έχοντας μόλις μπροστά και τον άλλο πονεμένο της βαθμολογίας και ουραγό. Απόλλωνα Σμύρνης.

Έτσι δυναμώνει το προφίλ και το ταπεραμέντο μιας ομάδας και ενισχύεται η προσωπικότητά της, όχι μόνο για το παρόν, αλλά και το μέλλον. Ήταν σίγουρη πάντως αυτή η σοβαρή στάση μέσα στο γήπεδο, γιατί άσχετα αν δεν εισήλθε στο παιχνίδι των πλέι οφ, το πρεστίζ θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο, παρέχοντας σε κάθε περίπτωση, το κίνητρο που συνυπάρχει αυτονόητο…

Πολύ καλή η διαιτησία του Μανούχου στο ματς Λαμία – ΟΦΗ.

Του έκατσαν δυο πολύ καυτές φάσεις και τις αντιμετώπισε καθαρά και δίκαια. Καμία παράβαση στο πέσιμο του Ρόμανιτς στο 23'  όταν  ο Μεγιάδο έπαιξε καθαρά την μπάλα και σωστά  δεν σφύριξε πέναλτι και με επιβεβαίωση από το VAR, αλλά και στο 74' που σφύριξε πέναλτι, υπέρ του ΟΦΗ, σε χέρι του Αντέτζο και με την εκτέλεση του έγινε το 1-2 από τον Φελίπε.

-«Έκρυψαν την μπάλα και την εμφάνισαν στα δίχτυα για το 0-1»! Στο "Φως των Σπορ", ο καλύτερος τίτλος για το γκολ που άνοιξε το σκορ στη Λαμία ο Στάικος, έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη.

 -Γιατί να μην το παρατηρήσουμε; Με τη νίκη του Σαββάτου, ο ΟΦΗ,  καβάλησε τον Αστέρα (40-39) στον πίνακα των πλέι οφ, δίνοντας κι ένα άλλο ενδιαφέρον στις μάχες της ουράς.

"Σφηνάκια"

-Η SL-2 για τέταρτη σεζόν τα κάνει... μαντάρα με τις πληρωμές των διαιτητών. Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη… Δεν είναι πρωτοφανές.  Τώρα, οι ΠΑΕ χρωστούν , όπως έχουμε σχολιάσει 406.000 ευρώ. Αξιοθαύμαστο το έργο σας, κύριε "αναδιαρθρωτά"! 

- Σε σημείο να σου… την λένε ακόμη και οι κολλητοί σου: «Σε λίγο θα ονειρευόμαστε τον Γιώργο τον Βασιλειάδη και τον Σύριζα που έκανε τις ομάδες 12 και εσείς τις κάνατε σε ένα βράδυ 35»! Ο Αλέξης Κούγιας, τα είπε...

-Όλα καλά κι όλα ωραία, που τραγουδά ο Νταλάρας. Ποιός λέει όχι για έργα μέσα κι έξω από το Παγκρήτιο; Χρόνια πίσω παίζει το τροπάρι των αναπτύξεων, με σωρό από σχέδια. Αλλά, βρε υφυπουργέ, με το σκέπαστρο τι γίνεται; Μήπως την βρίσκεις, με την απομόνωση της πόλης από μεγάλα αθλητικά γεγονότα ή υπερισχύει το κριτήριο των «δικών» μας; (Απλή σκέψη).

-Ο κόσμος έχει… ξεφύγει. Στο Old Firm της Σκωτίας, στο ντέρμπι με τη Σέλτικ οπαδοί της Ρέιντζερς πέταξαν στο ημίχρονο γυάλινα μπουκάλια στην εστία του Τζο Χαρτ και το χορτάρι γέμισε γυαλιά. Από κακία ή ζήλια, που η ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη πετάει στους +6 βαθμούς; Απομένουν  6 αγωνιστικές… Φουλ βασικός ο Κρητικός διεθνής φορ.

-Mirror για το μέλλον του Σαλάχ: «Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ μέχρι το 2027». Ο Αιγύπτιος διεθνής φέρεται να μην απαίτησε τελικά, αύξηση μισθού σύμφωνα... με τους μισθούς του Ρονάλντο στη Μαν Γιουνάιτεντ!

-Δεν αφορά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Κοτζάμ Μπάγερν βρέθηκε να παίζει με 12 παίκτες κόντρα στην Φράιμπουργκ και κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά! Τρομερό;

-Αιτία οι ηλεκτρονικοί πίνακες. Αντί για το Νο.11 του Κόμαν (για αλλαγή) προέκυψε το Νο.29 που δεν ανήκει σε κανέναν από τους παίκτες της Μπάγερν!

-Λάθος της  προπονήτριας Κάθλιν Κρούγκερ που έχει σπουδαίο ιστορικό, λαμβάνοντας το Βαυαρικό Τάγμα Αξίας από τον Μάρκους Σόντερ, πρόεδρο της Βαυαρίας, για την προσφορά της στο ποδόσφαιρο. Πιστεύεται πάντως ότι ο τέταρτος διαιτητής ήταν εν μέρει υπεύθυνος, που άφησε τους παίκτες, να μπουν γρήγορα…

-Η Ρεάλ κέρδισε τον αγώνα 1-2 στο Βίγκο... στα πέναλτι. Δύο που δεν ήταν καν και άλλο ένα στο όριο αυτού που μπορεί να φανταστεί κανείς. Τι είχες Γιάννη;

Η ανθρώπινη επιθυμία για την Ειρήνη

Μέρες πολέμου και παγκόσμιας ανησυχίας… Το περιστατικό του τετ α τετ του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Γεβγιέν Σάκχοφ και της συνομιλίας τους στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης», πριν το ντέρμπι, ενδεικτικό της ανθρώπινης επιθυμίας για την Ειρήνη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επέστρεφε από το «Παπαστράτειο» με την αίσθηση της κούπας της Ευρωλίγκας του πόλο από τα κορίτσια (άξιες πρωταθλήτριες Ευρώπης διέλυσαν 11-7 τη Σαμπαντέλ) και ο Σάκχοφ, έμπαινε με την αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι.

Ο Μαρινάκης κοντοστάθηκε μόλις τον είδε και τον ρώτησε για τα γεννητούρια της γυναίκας του στο Κίεβο, μέσα στη λαίλαπα του πολέμου στην Ουκρανία. (Ο χαφ της ΑΕΚ έφερε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα τη γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί τους ώστε να είναι ασφαλείς).

Φυσικά και για τι νέα υπάρχουν τώρα από την Ουκρανική κόλαση… Εκείνη τη στιγμή πάντως που τα έλεγαν η ρωσική εισβολή συνεχίζονταν, με βομβαρδισμούς και αμάχους να τρέχουν να σωθούν από τις μάχες σε διάφορες πόλεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News