Τζώρτζογλου για νεκρό οπαδό: «Αποτύχαμε παταγωδώς ως κοινωνία…»

Ποδόσφαιρο
Τζώρτζογλου για νεκρό οπαδό: «Αποτύχαμε παταγωδώς ως κοινωνία…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάρτηση του προέδρου της ΕΠΣΗ για το τραγικό συμβάν της Θεσσαλονίκης

Η τυφλή οπαδική βία και ο άδικος θάνατος του 19χρονου Άλκη έχουν σκορπίσει θλίψη στο πανελλήνιο. Ένα νέο παιδί έχασε τη ζωή του επειδή απλά υποστήριζε άλλη ομάδα ενώ οι δολοφόνοι του παραμένουν άφαντοι.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, με σημερινή του ανάρτηση σχολιάζει το τραγικό συμβάν της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών…

«Αποτύχαμε παταγωδώς ως κοινωνία, ως Πολιτεία, ως παράγοντες, ως άνθρωποι...

Σήμερα δεν σφαγιάστηκε ένα φίλαθλος, σφαγιάστηκε ένα 19χρονο παιδί, σφαγιάστηκε το ποδόσφαιρο και μαζί του, ολόκληρη η αθλητική κοινωνία..

Φαίνεται υπήρξα τυχερός ως πατέρας τεσσάρων παιδιών που πήγαν φοιτητές, που τα εμπιστεύτηκα στην ελληνική κοινωνία, στον ελληνικό αθλητισμό και απλά είχαν την τύχη να υποστηρίζουν την «σωστή» ομάδα όταν τους έγινε η συγκεκριμένη ερώτηση..

Στον ελληνικό αθλητισμό του 2022, συμφωνούμε ότι χρειάζεται το νοικοκύρεμα, συμφωνούμε ότι μια ομάδα θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια για να μπει στο αθλητικό μητρώο, όμως είναι πολύ πιο σημαντικό για όλους εμάς όταν ένα παιδί σκοτώνεται, επειδή σε μια αθλητική ερώτηση θανάτου, απάντησε λάθος ομάδα..

Αν είχαμε λίγη ευθιξία ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ θα έπρεπε να καταλάβουμε ότι ο Άλκης, δεν ήταν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή, αλλά κάποιοι κύριοι συνεχίζουν να είναι στις λάθος θέσεις την δεδομένη στιγμή..

Αφού λοιπόν θέλουμε να μην αφήσουμε καμία πράξη βίας ατιμώρητη, μήπως θα έπρεπε πρώτα να τιμωρήσουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας, για το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί από αυτό το έγκλημα;;

Θα υπάρξουν και άλλοι «Άλκηδες» όσο υπάρχει η ατιμωρησία, όσο οι ίδιοι οι παράγοντες υποθάλπουν αυτά τα κτήνη, αυτά τα αρρωστημένα μυαλά, αυτούς τους δολοφόνους του 19χρονου παιδιού, του Άλκη, που δεν ενόχλησε, δεν πείραξε, δεν προκάλεσε…

Απλά ήταν διαφορετική ομάδα από τα ζώα, τους Χάρους, τους δολοφόνους του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News