Η Λαμία πανηγύρισε απόψε-πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ-ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ποδόσφαιρο
Η Λαμία πανηγύρισε απόψε-πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ-ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέκλεισε τον Άρη τον οποίο κέρδισε με 1-0 στην παράταση με γκολ Τζανετόπουλου από φάουλ του Προβιδάκη-Έχασαν δύο πέναλτι, το δεύτερο στην εκπνοή οι Θεσσαλονικείς...

H επόμενη αντίπαλος του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, η Λαμία, πανηγύρισε απόψε μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος...

Μετά από το 0-0 στην κανονική διάρκεια, η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 1-0 του Άρη με γκολ του Τζανετόπουλου στο 118' της παράτασης με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Προβυδάκη. Ήρωας του παιχνιδιού ο Σαράνοβ, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 120+4.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετή ένταση και μάχες, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Ο Άρης ήταν εκείνος που προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα, με τη Λαμία να πρεσάρει στο κέντρο του γηπέδου. Οι κίτρινοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 14' ο Καραντώνης έδωσε πέναλτι για ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Μπεχαράνο στα αριστερά της περιοχής, με το VAR να μην αλλάζει την απόφαση. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο αστόχησε από τη λευκή βούλα. Ο Σαράνοβ έπεσε αριστερά, έστειλε την μπάλα δεξιά ο επιθετικός του Άρη, αλλά άουτ.

Η Λαμία προσπάθησε να ανέβει και είχε πολύ καλή στιγμή στο 21ο λεπτό. Μπεχαράνο πάτησε την μπάλα για τον Τάιρον, εκείνος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Σιαμπάνη να αποκρούσει. Ο Άρης δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, με τη Λαμία να προσπαθεί να κλέψει και να φύγει στην κόντρα. Στο 36' ο Νούνιες τροφοδότησε τον Καραμάνο, ο οποίος έφευγε στην κόντρα. Έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σιαμπάνη.

Οι γηπεδούχοι έτρεχαν αρκετά στο γήπεδο, έκλειναν χώρους και πίεζαν στη μεσαία γραμμή τους κίτρινους. Στο 45+2' ο Εντιαγέ επιχείρησε ένα σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σαράνοβ.

Στο β' μέρος η πρώτη ευκαιρία ανήκε στον Άρη. Στο 48ο λεπτό ο Εντιαγέ πήρε την κεφαλιά, με τον Σαράνοβ να μπλοκάρει. Η Λαμία προσπαθούσε να τρέξει στην κόντρα και στο 55' είχε πολύ καλή στιγμή. Ο Σαραμαντάς σούταρε από τα αριστερά της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους κίτρινους να δυσκολεύονται να πατήσουν στην περιοχή και τους γηπεδούχους να αναζητούν κενούς χώρους στην κόντρα.

Στο 65ο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το λάθος από τη Λαμία. Ο Μαντσίνι από τα αριστερά της περιοχής έκανε το γύρισμα, έπειτα από κακή αντίδραση του Τζανδάρη, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, με τον Σαράνοβ να μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα πριν να περάσει την γραμμή, σύμφωνα με τον διαιτητή.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε υψηλούς ρυθμούς, αλλά χωρίς πολλές ευκαιρίες. Άκης Μάντζιος και Μιχάλης Γρηγορίους προχωρούσαν σε διορθωτικές κινήσεις, μήπως αλλάξει στο παιχνίδι. Στο 90+1' ο Μαντσίνι έκανε το σουτ από τα αριστερά της περιοχής, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα στο 90+3' δοκίμασε το πόδι του, χωρίς τύχη. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν λύση και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Άρης είχε την περιοχή. Στο 96' είχε καλή στιγμή με σουτ του Ιτούρμπε, ενώ στο 99' ο Φαμπιάνο με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάμα δεν νίκησε τον Σαράνοβ. Στο 103' σε μία κόντρα των κίτρινων ο Γκάμα έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέσ. Στο 105' ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια.

Στο β' μέρος, ο Άρης είχε την μπάλα ψάχνοντας τον τρόπο να γίνει απειλητικός. Ο Μιχάλης Γρηγορίου από την πλευρά του ζητούσε τους παίκτες του να ανέβουν ψηλά. Στο 112' χάθηκε στιγμή για τον Άρη, όταν ο Ιτούρμπε σε μία αντεπίθεση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Εκεί που οι κίτρινοι βρίσκονταν μπροστά, η Λαμία κατάφερε να βρει λύση. Ο Προβυδάκης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 118'. Στην πρώτη στιγμή της Λαμίας στην παράταση. Έξαλλοι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους.

Ωστόσο, το παιχνίδι είχε ακόμη συγκινήσεις. Ο Άρης κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις για μαρκάρισμα του Τζανδάρη πάνω στον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος παίκτης του Άρη ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σαράνοβ απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια ο Γκάνεα έστειλε την μπάλα άουτ. Έτσι, η Λαμία πήρε μία μεγάλη πρόκριση.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Ταϊρόν, Ρόμανιτς, Καραμάνος

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ, Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο, Καμαρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News