ΟΦΗ: Δεν είναι που έσπασε το σερί εκτός έδρας

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Δεν είναι που έσπασε το σερί εκτός έδρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα συνέβαινε… Η δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη, όπου κλασικά δεν γνωρίζει τη νίκη, έδειξε αδύναμες πτυχές και προβλήματα συνοχής από τη δίνη της πανδημίας – Τρανταχτό το θέμα φορ στο πρόσωπο του Λουκ… μέσα και από την γενική λειτουργία - 11+1 «Σφηνάκια» και ο λόρδος Κλάτενμπεργκ

Ο ΟΦΗ στο ποδαρικό του 2022, μέσα σε μια έδρα που αγνοεί τη νίκη, δεν είχε πολλά να δείξει απέναντι στην πρόκληση της Τρίπολης. Ούτε τον παίκτη που θα έβαζε ή θα έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά, όπως εξελίχθηκε μετά το γκολ που δέχθηκε κι έκρινε το ματς.

Χωρίς φωτιά όλη η ομάδα, με εξαιρέσεις, που δεν μπόρεσαν να μαρτυρήσουν το καλύτερο, μοιραία τερμάτισε το θαυμάσιο αήττητο σερί εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Καιρό είχε ο ΟΦΗ να προσπαθεί τόσο ανερμάτιστος, παίρνοντας μέχρι και τον χαρακτήρα «νερόβραστου» στο πρώτο μέρος.

Σε ένα ματς απαιτήσεων (και ανταγωνισμού), η έλλειψη συνοχής και δύναμης στην επίθεση εκφράσθηκε ξανά στο αγωνιστικό πρόσωπο του Καστάνιος, με το θέμα φορ να βγάζει μάτια.

Το κριτήριο των δυσκολιών που προκαλεί ο κορωνοϊός, ήταν κοινό ασφαλώς και για τις δύο ομάδες (περισσότερα κρούσματα στον Αστέρα), αλλά στον ΟΦΗ, οι μικτές απουσίες ήταν καίριες, όπως π.χ. του Μαρινάκη και των Τοράλ και Μεγιάδος.  

Έτσι κρίθηκε σε βάρος του το ματς στις λεπτομέρειες, στις οποίες είχε μεγαλύτερο μερίδιο ο Αστέρας, όσο κι αν το χειρίσθηκε στο ρελαντί ακόμη κι όταν ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και προσπαθώντας για την ισοφάριση.

Μέσα σε ένα προβληματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα εξ αιτίας του κορωνοϊού, δεν μπορεί να είσαι τέλειος. Χρειάζονται ωστόσο οι λύσεις αυτών ειδικών συνθηκών, που είναι κοινές με τις άλλες ομάδες. Απαιτείται υπομονή και συνέχεια, μετά το διάλλειμα στη Τρίπολη.

Ευχές να… σου πετύχουν, από τον Βρεττανό!

Πρωτοχρονιάτικα πήγε το email του Κλάτενμπεργκ στους διαιτητές (ευχετήριο υποτίθεται) με το οποίο προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που διαμαρτυρηθούν επειδή δεν ορίζονται ή ρωτήσουν το λόγο που συμβαίνει, θα τιμωρούνται με δύο αγωνιστικές. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αποικιακού ή δικτατορικού χαρακτήρα; Μπούλινγκ;

Πήραν φόρα, κατηφόρα όλοι που φορτώνουν τους λογαριασμούς τους στην πλάτη των κορόιδων, αλλά μέχρι τώρα δεν είδαμε αντίδραση από την ΕΠΟ που επιβάλλεται να τον καταγγείλει σε FIFA και UEFA.

Στη χώρα του που το παίζει λόρδος και αναλυτής, φυσικά ούτε κατά διάνοια θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Είπαμε όμως, αρκετές φορές, ότι η ανοχή μας και οι αντιθεσμικές ενέργειες των "ιπποπόταμων" του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν βαλτώσει το τοπίο και μειώσει τον περήφανο τόπο μας... Δεν πάμε καλά, πήραν φόρα, όσοι έχουν μέσα τους την αυταρχικότητα. Τραβιέται πολύ το «εγώ ειμί» σαν ιός στις μέρες μας. Τί είναι αυτά τα πράγματα που κάνεις Μαρκ;

11+1 «Σφηνάκια»

-«Το θάνατο δεν το σκέφτηκα ποτέ, αλλά τα τελευταία χρόνια περνάει από το νου... Θα το προλάβουμε; Και εγώ και πολλοί άνθρωποι που είναι της ίδιας ηλικίας». (Ο Στέλιος Σεραφείδης πριν το Μάιο του 2019 σε video από το εργοτάξιο -τότε- της «Αγιάς Σοφιάς». Πρόλαβε να δει δεσπόζουσα τη μορφή του)

-Κάθε φορά που φεύγει από τη ζωή ένας παλαίμαχος άσος του ποδοσφαίρου, οι σκηνές ξετυλίγονται σαν κινηματογραφική ταινία, από τις δράσεις του.

-Ο τερματοφύλακας Στέλιος Σεραφείδης δεν ήταν μόνο ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας της ΑΕΚ, την οποία πιστά υπηρέτησε για 70 χρόνια (από τα τσικό, μέχρι πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων της) αλλά ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου!

-Ήταν μαζί και θεματοφύλακας. Από τα ονόματα –κυριολεκτικά- που συνδέονται με το όνομα της ομάδας και τελικά γίνονται η ίδια η ομάδα.

-Έσπασαν κάθε στατιστικό φράγμα, με τα “κρούσματα” και στους δύο ομίλους της Super League 2 για να αναβληθούν 15 από τις 16 αναμετρήσεις. Στο έλεος του κορωνοϊού! Σωστό λοκντάουν…

-«Οι εναπομείναντες της διοίκησης της ΕΠΟ δεν έχουν ουσιαστική επαφή με την ποδοσφαιρική βάση της χώρας μας». «Θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν οι θεσμικές μας πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τις FIFA και UEFA, για να σταματήσει να διολισθαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο» (Από την απάντηση Αυγενάκη στην ΕΠΟ)

-Αλήθεια τι έλεγαν Γεραπετρίτης και Θεοδωρίδης στο Κολωνάκι; Για τις “ολιστικές” εμπειρίες τους στο Υπουργείο Επικρατείας και στην UEFA;

-Αφιερωμένο σχόλιο μετά την πρόταση Ινφαντίνο για Μουντιάλ και Euro κάθε δύο χρόνια: «Οι τωρινοί κλόουν που διοικούν τη FIFA είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει σε αυτόν τον Κύριο ότι μια τέτοια κίνηση θα μειώσει κατά πολύ το κύρος του ανταγωνισμού;» (Από το διαδίκτυο)

-Απίστευτο το επίπεδο του Τιάγκο Σίλβα στα 37 του. Ούτε καν ο  Τόμας Τούχελ δεν μπορεί να το πιστέψει…

-Παραστατική η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την ήττα της από τη Γούλβς: 4 πόντοι πίσω από την Άρσεναλ, 11 πίσω από τη Λίβερπουλ, 12 πίσω από την Τσέλσι, 22 πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι. (Καταθλιπτικό για τον Ρονάλντο. Ήταν και αρχηγός μετά από 14 χρόνια…)

-Ο ποδοσφαιρικός μάνατζερ Τζιοβάνι Μπραντσίνι μίλησε στη La Gazzetta dello Sport και ισχυρίστηκε ότι η Ρεάλ έχει προσφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν για να αποκτήσει εντός Ιανουαρίου τον Κίλιαν Μπαπέ. Να θυμηθούμε, ότι απέρριψε πρόταση 180 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι;

-Απαισιοδοξία στις πιθανότητες της Μπαρτσελόνα να αποκτήσει τώρα τον Άλβαρο Μοράτα. Σύμφωνα με το Radio Marca, ο παίκτης δεν είναι πεπεισμένος ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί, καθώς Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης πρέπει να συμφωνήσουν για να συμβεί.

-Μπορεί κάποιος σήμερα να μετρήσει 2022 λόγους για αισιοδοξία;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News