Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το μήνυμα μέσω της ποδοσφαιρικής μπάλας, περνάει με πολλαπλάσια ισχύ. Πόσο μάλλον όταν θα συνεχίζει να απασχολεί για άλλες 15 μέρες!
Πώς να άλλαζε λοιπόν κάτι σχετικά με τα μέτρα για την είσοδο του 10 % των θεατών στα γήπεδα, με όριο τα 1.000 άτομα, στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Super League με τον Θάνο Πλεύρη; (Επειδή διαφωνούσε ο υφυπουργός αθλητισμού, που φώναζε για 40%;)
Κι όταν είναι μπροστά για 1.000 άτομα ή χωρίς θεατές, στις 16 Ιανουαρίου στη "Λεωφόρο Αλεξάνδρας”, το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ακόμη περισσότερο! (Ίσως, ισοδύναμο με το σούπερ λοκντάουν των 14ημερών που είναι στο τραπέζι της συζήτησης).
Στην γειτονική Ιταλία μειώνεται στο 50% -από 75%- η χωρητικότητα στα γήπεδα, μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ μόλις ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Serie A, στις 6 Ιανουαρίου. Λόγω της έξαρσης από τη μετάλλαξη «Όμικρον». Στους κλειστούς αθλητικούς χώρους, η πληρότητα των γηπέδων φτάνει μέχρι το 35%.
Πιο πέρα στην Ισπανία, εγκρίθηκε η μείωση της χωρητικότητας στο 75% για τα ανοικτά γήπεδα και στο 50% στα κλειστά καθώς δεν υπήρχαν περιορισμοί στα ανοικτά γήπεδα, ενώ στα κλειστά το όριο ήταν στο 80% της πληρότητας.
Στη Γαλλία (και στην Πορτογαλία) μειώνεται ο ανώτατος αριθμός των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα στις 5.000 θέσεις, ενώ αντίστοιχα “πέφτει” στα κλειστά γήπεδα στις 2.000 θέσεις.
Μόνο στην Γερμανία (από τις 28 Δεκεμβρίου) και στο Βέλγιο έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. (Πάλι καλά να λένε οι παράγοντες των ελληνικών ΠΑΕ! Εδώ λαγοί;)
Στην Σκωτία η κυβέρνηση περιόρισε τον ανώτατο αριθμό ατόμων στα γήπεδα μέχρι 500 άτομα σε ανοιχτά και 200 σε κλειστά. (Σκέψου ότι στις 2 του Γενάρη, έχουν το δικό τους ντέρμπι «αιωνίων» Σέλτικ – Ρέιντζερς.
Στην Αγγλία, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον όσοι πηγαίνουν σε γήπεδα ή άλλους χώρους με χωρητικότητα από 10.000 και πάνω θα πρέπει να εισέρχονται με έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού τους. Πολυσυζητημένη άλλωστε η απόφαση που πήρε η διοίκηση της Καρλάιλ Γιουνάιτεντ, να μειώσει την χωρητικότητα του γηπέδου της από τις 17.949 στις 9.999 για να μην εντάσσεται στο νέο πλαίσιο που επέβαλε η Κυβέρνηση στην Αγγλία για τους περιορισμούς του covid-19! Έτσι οι φίλαθλοι μπορούν να μπαίνουν χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και χωρίς μάσκες.
Σε όλα τα παραπάνω με τις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με τις ελληνικές απόλυτες αποφάσεις της κυβερνητικής εξουσίας. Οι άλλες κυβερνητικές αρχές στην Ευρώπη, όπως π.χ. στην Ιταλία ήρθαν σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Πιθανότητα πάνω σε αυτά τα «ευρωπαϊκά» νούμερα πόνταραν ο Αυγενάκης, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και πήγαιναν για “μπίγκο”, προτείνοντας 40,50 ή 30% ο ένας ή ο άλλος, αλλά τους έπιασε “πλευρίτιδα”!
-Δεν έβλεπαν καλύτερα την πάλαι ποτέ ελληνική ταινία "Θανασάκης ο πολιτευόμενος" με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, να χορτάσουν κοινωνική σάτιρα ηθών ελληνικής παραγωγής του 1954, να μην χάνουν την ώρα τους;
(Μέτρα, χωρίς μέτρο;)
Λευτέρης Κουσούλης: Προεκλογική περίοδος χωρίς ουσιαστικές συζητήσεις για τα προβλήματα της χώρας

Σχόλια