«Τσέκαρε» το… εισιτήριο: Νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού, 1-0 τη Φενέρμπαχτσε

Ποδόσφαιρο
«Τσέκαρε» το… εισιτήριο: Νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού, 1-0 τη Φενέρμπαχτσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «χρυσό» γκολ ο Τικίνιο στο 90’

Το… εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, με μια μεγάλη νίκη (1-0) κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το «τρίποντο» χάρη στο γκολ του Τικίνιο στο 90’ και πλέον έχουν ελπίδες ακόμη και για την 1η θέση στον 4ο όμιλο.

Μετά την ισοπαλία της Άιντραχτ με την Αντβέρπ στη Φρανκφούρτη (2-2), η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει ήττα των Γερμανών στην έδρα της Φενέρμπαχτσε την τελευταία αγωνιστική, ώστε αν κερδίσει στο Βέλγιο να ανέβει στο… ρετιρέ της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυνατά στη χθεσινή αναμέτρηση και η πρώτη φορά που το γήπεδο σηκώθηκε στο… πόδι ήταν στο 7ο λεπτό, με τον Ονιεκούρου να βρίσκεται στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Τίσεραντ, με τους «ερυθρόλευκους» να φωνάζουν για πέναλτι, αλλά Λαόθ και VAR να αποφασίζουν πως ο στόπερ της Φενέρ βρήκε πρώτα την μπάλα.

Το πρώτο τέταρτο πίεσης του Ολυμπιακού πέρασε χωρίς αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το γκολ στην πρώτη τους επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή, αλλά για καλή τύχη του Βατσλίκ η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό του δοκάρι από τη σουτάρα του Καχβετσί.

Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες «έσφιγγαν» και δεν έπαιρναν ιδιαίτερα ρίσκα, με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 38’, μετά τη δημιουργία του Ονιεκούρου, να περνάει άουτ, και δευτερόλεπτα μετά ο Μπα (που είχε πάρει τη θέση του τραυματία Σωκράτη) να κόβει σωστά με φάουλ την αντεπίθεση της Φενέρ, να δέχεται την κάρτα και το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο Αγκιμπού σπατάλησε ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τη Φενέρ να απειλεί στο 53’ με τον Χακάν. Οι δύο ομάδες άρχισαν να κλείνουν τον άξονά τους, υποχρεώνοντας τον αντίπαλο να παίξει κυρίως από τα πλάγια και οι ευκαιρίες δεν έρχονταν μπροστά στις δύο εστίες.

Παρόλα αυτά, ο Τικίνιο μετά από ασίστ του κορυφαίου του Ολυμπιακού, Ρέαμπτσουκ, σκόραρε με φοβερό τελείωμα στην κίνηση για να δώσει το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους Πειραιώτες να κρατάνε το σπουδαίο τρίποντο ως το φινάλε του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (24' Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (46' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (46' Λόπες), Αραμπί (81’ Τικίνιο).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Βίτορ Περέιρα): Έζερ, Οσάγι, Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78' Σάλαϊ), Χακάν (90' Γκιουμούσκαγια), Σόσα, Ζάιτς (65' Μάιερ), Καχβετσί (65' Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78' Καντίογλου).

1.Άιντραχτ      11

2.Ολυμπιακός       9

3.Φενέρμπαχτσε    5

4.Αντβέρπ      2

ΕΠΟΜΕΝΗ (6Η)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News